政府:寄望邁阿密球隊最終能作合理解釋

190 回覆
29 Like 140 Dislike
政府歡迎TATLER XFEST:香港隊VS國際邁阿密CF表演賽主辦單位Tatler Asia的退款方案
  就二月四日TATLER XFEST:香港隊VS國際邁阿密CF表演賽中美斯未能上陣一事,政府和廣大球迷一樣,感到極度失望。

我們一直敦促主辦方Tatler Asia再次詳細交代其與國際邁阿密CF球隊就美斯在香港球賽上陣的有關安排,以及積極回應社會各界的要求。

過去幾天,我們不斷與主辦方Tatler Asia商討,尋求處理事件的可行方案。我們隨後亦邀請消費者委員會參與討論。

主辦方Tatler Asia於二月五日主動撤回對「M」品牌活動的申請,放棄1,600萬元的資助之外,今日(二月九日)再宣布向透過Tatler Asia官方渠道購票入場觀看賽事的本港及外地球迷安排百分之五十門票票價退款。

政府歡迎有關決定,認為主辦方Tatler Asia的賠償方案是負責任的做法,顯示其積極承擔的態度。根據主辦方Tatler Asia公開的有關球賽帳目,顯示主辦方Tatler Asia已盡最大努力和誠意,安排百分之五十門票票價退款,回應社會各界的訴求。

政府明白社會各界對事件仍存在不少疑問,特別是二月四日美斯在香港因傷不能出賽,但三日後美斯在日本卻活躍自如上陣出賽,並在球場上作了不短時間的激烈運動。政府寄望國際邁阿密CF球隊最終能向香港市民和來港觀賽球迷作合理解釋。

2024年2月9日(星期五)
香港時間14時24分
你老幾呀
點解!點解!我問你點解阿!
老屎忽
英國搖滾歌手 Rod Stewart 取消3月11日在香港的演唱會。據報他亞洲巡唱其他站,亦同樣有場次取消。

Rod Stewart 原定3月到馬來西亞、泰國、菲律賓、新加坡和日本等巡迴演唱。期間亦會在香港和高雄各唱一場。

香港的售票平台宣布,因為不可預知的狀況,需取消3月11日在灣仔會展的演唱會。據報他亞洲巡唱各地亦有場次要取消。
美斯:因傷缺陣 實屬不幸
政府唔啱聽
希望加強國安法下次可以退全款啊
:傷咗出唔到~
:點解出唔到?
:咪話傷咗
:咁點解出唔到?
:都話傷咗出唔到咯
:點解阿!
國際邁阿密:不評論個別事件
特權法
肉撚酸到,人地唔會再覆架啦
可能期望人地答佢:外國勢力黑手唔俾我踢
真係on撚9
明明你政府自己都煞緊掣
又so called傾咗個退錢方案做下台階
咁咪好似平時咁扮睇唔到扮唔知咪算囉
係都要最尾加句叫人解釋到底係想點
好想知Beckham Messi睇到英文版原文時咩反應
好撚煩,國際邁阿密blacklist硬HK,希望其他球隊都blacklist HK
即係想人講唔鍾意你?回水一半有個落台階就算啦,仲咬住有咩
行住左把刀同佢講"歡迎你退款"

海關開file/特首記招發言/消委公布投訴數字/建制開火/...
解釋完又解釋

你想清楚就會清楚
你不想清楚就永遠都不清楚
講真正原因棧樣衰
點睇19年祖雲黎南泡C朗無落埸
南韓足協出protest letter比祖雲
睇約啦仆街 張約咪解釋咗囉
“You paid too little fuck you”
戰狼完之後 嚟個大和解
咪話左唔舒服屌你老母煩撚夠未
合理解釋又話人唔合理
美斯隻腳個保險大撚過你全場都賣4880啦
係咪要講特登唔撚出同美國政府夾埋落你面先岩聽呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞