YouTuber 叉雞被YouTube 中止盈利!星期六冇新片睇

192 回覆
599 Like 22 Dislike
仲要一啲講新聞政治嘅Channel一直播頭10秒已經俾人黃標

根本就唔會睇你啲內容係講乜而定奪 乜嘢都搞咗你先

講香港嗰啲固然係啦
係咪比餃子王將檢舉
我估係D畫面
老實講除咗收尾隻貓同佢自己聲演之外
全部畫面都係剪接岀嚟

雖然畫面唔係原創但呢類剪接一個人做起上嚟都幾花時間
不過YouTube 唔欣賞
仲諗住佢今星期會講美欺
係咪無可能出到一個新平台出黎打低youtube?
仲有啲仆街係拎人片做翻譯講緊英譯中加字幕都勁高hit rate
有tvb 睇
你返工唔收錢?
如果有人同佢講佢同美斯冇分別,佢應該都幾開心
早要啦 全部內容都係偷人地 0原創成份

聽到佢把閪聲就煩
香港嗰啲最撚抵死啦 成撚日鳩噏 美斯係反極權都噏得出 不過自然有班人課金養住班撚樣
2次創作,D料全部都係免費網上資源,只係用自己方式表達
用咗人哋啲咩內容?
其實叉雞係咩人?
做起左有成條team搞啦,依加仲有幾多一人youtuber
叉雞好高質,個個星期都等睇叉雞d片
who?
今次加強AI剝奪就係由REACT片引起
https://tw.news.yahoo.com/sssworfaidownyt-030938484.html

SSsniperWolf 跑到了 JacksFilms 現實居住的家門口拍下其家正門照片,這個
照片很顯然地將會透漏 JacksFilms 現實位置,並貼上 IG 投票問粉絲要不要去「拜訪」JJJacksfilms(本報已模糊處理照片),雖然照片跟文章後來刪除,但這個行為包括JJJacksfilms 都發出強烈反對,認為這實屬違法行為。
。。。。
YouTube 官方決定於 10 月 21 日暫時取消 SSsniperWolf 的收益功能,SSsniperWolf同日對 JJJacksfilms 道歉,而在這時間開始,YouTube 似乎就對同類型的影片開始加強 AI 搜索並拔除收益,尤其反應類或者畫面或大量與提早上傳者重複的內容,如實況、節目翻譯影片某種程度上被掃到颱風尾;目前這個影片價值爭論與實況主之戰似乎還不算正式結束,後續如是否 SSsniperWolf 會恢復收益、YouTube 是否會確立減少這些內容都只能靜待發展。
依個唔係youtube契女咩
Backup佬又咪偷片賺錢
over左啦 為左啲爭拗去到人地屋企門口,都痴尻線
攞陰謀論撚同叉雞比,呢樣先真係侮辱
有時用愛發下電lo
唔應該全用錢計
要搵返個初心👍
佢一星期一片應該係自己搞?
無錢就唔做咁cheap,同美斯厭棄港共一身銅臭味一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞