條女變質定我問題?

91 回覆
14 Like 51 Dislike
同女友識左3年,之後一齊左2年
開頭都無啦野,平時一個星期上黎4日左右
但今年年頭佢就開始唔番工
話番工累,想放下假,之後就無再做
咁我都無所謂既,佢決定自己條路喱
但佢一放就放到左幾個月
叫佢番工又話就暑假難搵工
佢重要變左長期係我到住
平時我番工佢就陪我阿媽行街同自己打機
同佢屋企人講,佢地笑笑口話辛苦哂照顧佢
佢d仆街親戚講野又難聽,佢地係我面前同條女講:係就快d結婚,唔係就分手搵過個啦
有次真係忍唔住話想散,佢先去搵份工,同自己搬番d野番屋企
到最後無散,諗住比多次機會佢
過左1個月即係易家
佢有搵我,但我感覺愈來愈淡
好多時都唔再想理佢
雖然佢有番工,但感覺佢改得太遲

重有其他野

佢有話有諗過做朋友可能重開心
易家基本上唔想搞佢,因為有次感覺到佢係明顯為出火而同我做
成日問我幾時同佢結婚
無番工又係咁買野,有時重要問我借錢,當然最後係無還啦,之後已無再借
成日屌其他人有咩野唔好,但自己做番同樣既事
成日話自己識邊個名人,其實只係佢以前老闆d fd
成日明明自己唔識又要衝出黎柒 特別係同佢去朋友飯局果陣,好多時都幫佢兜,喊出黎真係

不過佢有好多好既地方
性格好,好少發脾氣,但一發就仆街 西面西足一日
會陪我阿媽行街。連悶到pk既地方佢都可以
專一,最多j下d韓星(我就唔鐘意韓星,佢會等自己一個先J)
唔會叫我送野俾佢,就算過時過節都可以平平淡淡咁過(不過好多時我都照送,或者整野食俾佢)

其實最大問題係佢突然變到唔番工要我養埋果刻開始,所有感情愈來愈淡 好大壓力,唔知佢咩心態
同佢傾完佢聽完就算,同咪佢同佢d屋企人成日講結婚真係好煩

講番少少我自己
有車有樓,基本買貴野唔會肉痛,但平時少用錢。唔食煙但飲酒,無出去玩,技術宅一個。
慘,打打下原來篇野咁長
飬埋佢有咩問題?
我女朋友性格同你個個有啲似
你係窮定廢
講到尾覺得你只係唔想養埋佢
不過好彩佢唔做野都冇咩影響
佢而家都係搵緊一萬頭
比啲錢佢呀媽 其他都我搞掂
飬埋佢有咩問題?

佢真係一日三餐衣食住行洗費都我出哂
我覺得結左婚就應該咁
但目前重拍緊拖就要包養埋佢
成個感覺似養多個人多過拍拖
我女朋友性格同你個個有啲似

巴打
咁你有咩諗法?
飬埋佢有咩問題?

佢真係一日三餐衣食住行洗費都我出哂
我覺得結左婚就應該咁
但目前重拍緊拖就要包養埋佢
成個感覺似養多個人多過拍拖

有能力咪養埋囉,有問題?你無能力就同佢講啦
你係窮定廢

生活環境還好,各方面技能都ok
講到尾覺得你只係唔想養埋佢

其一啦
我覺得雙方都有付出先叫拍拖,無論係錢定感情
單方面易家搞到好似我包養條女番黎咁
當養隻私家雞囉
不過好彩佢唔做野都冇咩影響
佢而家都係搵緊一萬頭
比啲錢佢呀媽 其他都我搞掂

唔記得講埋佢係無比家用
當養隻私家雞囉

我老豆都係咁差講
但我又無呢d想法,都唔鐘意咁
同咪好少搞一個月得一兩次左右
條女靚唔靚先?
靚又專一可以養下,當婚後生活提早。
唔靚就分啦,反正你都對佢冇感覺。
我有俾你屌㗎
好撚gay
出火

J

gay post

講番少少我自己
有車有樓,基本買貴野唔會肉痛,但平時少用錢。唔食煙但飲酒,無出去玩,技術宅一個。

咁既條件都唔肯照顧條女,你都係算啦咁
佢都陪你阿媽,都算係返工一部份

你都係想搵個籍口散姐
係你問題啦,人地同你做左噤多野你就覺得無返工偷懶?行奶奶政策有問題?除非你養唔到佢都唔出來做野就係佢問題啫。個個女人都有情緒啦,難道你就無?你唔要人就早D出聲,你晒緊條女為左係你屋企的時間。記得補償番最低工資俾佢
其實冇話邊個問題嘅
只不過係行咗咁耐
你最近先發現你條女想要嘅生活嘅方式同你想要嘅唔同啫
自己覺得唔對路嘅咪同條女傾下囉
傾完佢肯改但你又覺得太遲
覺得佢已經變咗
咁其實無論佢宜家用邊個方式生活
從你言語間都知你心入面有答案啦
咁仲叫性格好?

Btw鐘意親韓的都會上腦話人呢樣唔好個樣唔好
窮就話唔好拍拖啫
睇完呢篇孤寒都應該唔好拍拖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞