分開7年 仲未忘記 有咩解決方法 :-(

16 回覆
1 Like 0 Dislike
可以花少少時間睇

同ex分開左就黎7年 但我好似忘記唔到佢
成日發夢會夢見佢 會夢到佢會同返我一齊
但我地分開後已經無再聯絡 無對方既 fb ig
而我呢7年淨係拍過1次拖 2個月 只係玩玩下
最近 知道佢其實已經有拍拖一段時間
知道果一刻 個心拿住拿住痛 好想呢一個唔係事實
但我估唔到我仲咁在意 自己既潛意識係覺得自己仲有機會同返佢一齊 (但現實係無可能,因為係不歡而散) 呢種感覺好矛盾 我知我應該要放低 但間唔中發夢就見到佢 好真實 好似擺脫唔到佢 大家覺得有咩可以令我無咁辛苦 啲人話時間沖淡一切 但都7年喇 都係沖淡唔到 有咩辦法 係咪投入一段新戀情係最佳辦法?但我好似已經唔係好識拍拖了....
氫氣
整忙自己 忙到唔得閒再諗起佢
因咩事分手? 當初有無試過挽留?
同樓主一樣不過冇樓主咁耐
分開咗仲成日夢見佢 佢好似離開唔到我個腦咁
有嘗試要開始一段新戀情去忘記佢 最後發現我根本放唔低佢 加上搵水泡過唔到自己嗰關所以冇再試
日復日發現自己已經唔識再去愛 個心已經麻痹曬
你不是一個人 共勉之Ching
我都好驚自己會咁
同樓主一樣不過冇樓主咁耐
分開咗仲成日夢見佢 佢好似離開唔到我個腦咁
有嘗試要開始一段新戀情去忘記佢 最後發現我根本放唔低佢 加上搵水泡過唔到自己嗰關所以冇再試
日復日發現自己已經唔識再去愛 個心已經麻痹曬
你不是一個人 共勉之Ching

多謝你呀
男定女呀屌

絲打
成7年咁耐真係好嚴重
睇精神科醫生
可以花少少時間睇

同ex分開左就黎7年 但我好似忘記唔到佢
成日發夢會夢見佢 會夢到佢會同返我一齊
但我地分開後已經無再聯絡 無對方既 fb ig
而我呢7年淨係拍過1次拖 2個月 只係玩玩下
最近 知道佢其實已經有拍拖一段時間
知道果一刻 個心拿住拿住痛 好想呢一個唔係事實
但我估唔到我仲咁在意 自己既潛意識係覺得自己仲有機會同返佢一齊 (但現實係無可能,因為係不歡而散) 呢種感覺好矛盾 我知我應該要放低 但間唔中發夢就見到佢 好真實 好似擺脫唔到佢 大家覺得有咩可以令我無咁辛苦 啲人話時間沖淡一切 但都7年喇 都係沖淡唔到 有咩辦法 係咪投入一段新戀情係最佳辦法?但我好似已經唔係好識拍拖了....

巴打我明
我都有同樣感受。我同佢分開四年,我以為自己放低佐,但不時發夢會夢到我地一齊返,感覺真係好真實,但瞓醒時果種失望... 現實都擺脫唔到,行過某地方,做某些事,過時過節都會勾起同佢嘅回憶
而家投入唔到下一段感情
鍾意左個男仔
但佢有個分左手五年但仲係放唔低嘅ex..
無論我幾努力去得到佢認同, 我都無可能可以同一個記憶中完美無瑕嘅前度嘅影子相比...
所以我move on, 我都希望佢可以快啲move on..
諗起小4-小5, puppy love, 不時會想起但想找也找不到人
我又係7喎我以為自己開咗po自己唔知添
有fb又點都唔會再contact係街撞到又會扮陌生人明明見到大家都無視對方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞