有無外國留學巴絲有同感?

67 回覆
30 Like 2 Dislike
星期日就翻去 好唔捨得,今晚同屋企人食飯好溫暖 一諗起過幾日就走就好sad 好憎年年都翻一翻黎熟翻啲環境又要走一諗到翻到過去又要自己一個就
巴打邊度讀?
我都就黎返英國,雖然悶就悶d,但係我好鍾意英國,因為地方夠大夠空擴
我都就黎返英國,雖然悶就悶d,但係我好鍾意英國,因為地方夠大夠空擴

咁早?我九月中
我反而好想快d返香港
雖然外國生活舒適 耳根清靜
但係時不時都會諗起香港 好掛住呢個地方
31號返
當你係外國住慣咗,返左嚟HK長住就會知點道外國有幾好
利申:外國住左5年,now想死

咁早?我九月中

其實我差唔多十月中先開學,諗住九月去歐洲玩下先

啱啊
當你係外國住慣咗,返左嚟HK長住(冇得返去)就會知點道外國有幾好
利申:外國住5年,now想死
識多啲人就唔驚啦 真係有人係個邊陪 會連香港都唔想番
係英國住左三年 就要返香港
有d唔捨得係到同朋友一齊鳩鳩下既日子

雖然好憎有d偽善英國佬 同埋刻板到死既制度
台灣算唔算外國 下個月走 希望有朋友啦
係英國住左三年 就要返香港
有d唔捨得係到同朋友一齊鳩鳩下既日子

雖然好憎有d偽善英國佬 同埋刻板到死既制度

香港d大學既制度仲衰,同中學無分別
巴打邊度讀?

加拿大
識多啲人就唔驚啦 真係有人係個邊陪 會連香港都唔想番

我岩岩翻果時就唔想翻黎 而家番左差唔多4個月果邊啲fd都淡曬 我淨係得啲hi bye酒肉朋友

錯啊
嚟緊去英國
無人送 無熟人
咩都靠自己

加油呀巴打
嚟緊去英國
無人送 無熟人
咩都靠自己

邊度
澳洲住左7年岩岩畢業打算番去
好唔慣
當你成班frd都係港大然後自己一個on99咁係外國真係會越黎越疏遠
香港:真朋友+父母
外國:酒肉朋友+自由
好難做選擇
讀邊間大學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞