彩虹社 vtuber 討論區(66)

973 回覆
3 Like 3 Dislike
三個入面花咲算唔錯架喇
生日快樂
貓個個
我覺得呢篇反而吹大左
原文有解釋點解咁估法

例如虹中止合約個公告入面寫selen話佢係因為管理問題所以先俾其他V恰
其他V點樣可以因為管理問題恰佢?如果其他V有份做埋管理咁就講得通

另外仲有elira同一代既出merch佢出左9次但其他兩個各只出左2次(大細超證據)

仲有如果佢圍內fd底既人有份管理埋, 咁就解釋到點解selen繞過經理人做野會踩親佢條尾, 另外有d 4chan屌selen既anon post疑似係millie寫既, 例如呢個
淨係可以講呢個故事作得合情合理

係現有發生既事, 我有一點一直唔明,
點解elira, vox, ike直播後兩個鐘左右官方就出到呢段長文聲明,
正常呢段文章要經過重重審批, 或者預先準備好
但elira既直播內容咁有爭議既話一開始官方就唔會批更加唔好話準備(特別係知道ceo幾個鐘後有片出)
如果elira有官方twitter權限咁就解釋得通

題外話elira係管理層既話, vox同ike可能係無辜,
vox個團係en搖錢樹, elira對佢地應該係有求必應
所以佢地會比較信任elira同埋未必睇到elira bully其他liver既一面
希望啲大媽fans睇定啲先, 唔好咁快燒落doki到

https://twitter.com/NIJISANJI_World/status/1757257329945497672
爹粉我好少見會理性討論,扮理性嘅就好多
くにお、オリオン同到底幾時出道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞