[PS4/PC] Monster Hunter World: Iceborne [466]超人棄屠龍驚第二春

413 回覆
2 Like 2 Dislike
識得幾個麻甩佬,玩mon hunt 好鍾意自創埋啲靚女角色自己玩,究竟係咩心態?
https://lih.kg/3663824
STEAM版重新玩過隻MHW
岩先推完IB主線
有無巴打方便帶打event quest隻歷戰特殊個體冰牙
差一張券就整到佢把武
太刀新手,隻怪口水硬直/倒地用兜割,割落去果下就流完口水/起身,成日miss/打唔中弱點
lm
用爪勾上去reset硬直 再兜
口水試左好耐都唔得,已reset硬直落地後即刻氣刃1接兜割,割果下隻怪就郁返

Btw見切個方向係唔係掉轉?eg.拉左個人就向右見切
你都要講打邊隻怪先得㗎
HR100橙色框冰龍, 已經有體力增加3都一下俾佢噴死

咁難玩嘅
大型聚魔之地⋯⋯
人哋final boss 嚟㗎 比多少少尊重加多粒耐冰啦
拎弓係無論點都一噴死
估唔到咁難,咁MR125 150 200以上果啲任務咪仲癲
無了 全驚最大力係佢了
明白,學上面講放滿冰耐先打
巴打咩平台 可唔可以carry下小妹
Steam,而家仲係超多人玩

用轟龍裝快吃3滿足感3,可以無限食藥

基本上乜都過到
可能啱啱先過100MR 一係就冇人入 一係就係入嚟死 所以想睇下呢度有冇巴打可以幫幫手
利申新手 唔係好識點砌裝
Sunbreak係咪已經冇人玩 得返單機
仲未上到M位 打到去HR7已經懷疑d龍係咪識預判自己向邊個位碌
兩隻都仲有人玩
你係咪pc冇裝到連線mod?
Steam個連好似bug bug地淨係搵到同區
兩隻用steam deck車輪戰咁玩緊
我用switch玩 單機練緊
最麻煩係雷神龍 仲要打多3個任先打得雷神龍
Switch應該都keep住一班
不過舊任真係會少人入上位任單機多
g位會多返
冰原同破曉送個套新手裝都夠solo到G
頂硬上
破曉個救難係冇冰原做得咁好
係夠做既 我手殘都打到去hr7
係怕雷神龍呢d難打
記得以前一班人用輕弩
請問連線mod邊度有得download?
記招
記你武器連招,硬直,霸體
記隻怪招,邊招食得,邊招可以反打
你叫人幫就skip咗隻game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞