大公報:法國大環境堪憂 法國興業銀行將在法國裁員大約900人

26 回覆
3 Like 14 Dislike
文匯大公特別關心西方國家
因為好多支joke喺外國過緊水深火熱嘅生活
多謝關心
恒大呢,其他內房呢?
900人都拎黎講
話比牆國人知人地鬼佬都捱緊,炎黃子孫食下樹皮好合理
中國青年失業呢?
西方將其他國家嘅失敗當成教訓,而我地調轉頭利用失敗黎論證自身失敗嘅正當性,甚至為此而幸災樂禍。

情況就好似自己成間屋燒著左,但仲喺屋入面笑對面條街著火,講對面咁L唔小心一樣,周圍啲人睇黎除左on9,就係on9。
勸大公文滙多啲專注自身,修身齊家治國,先可以平天下。自己身都未修好就出黎9up天下大事,講完都冇說服力啦
炒900人都叫堪憂
咁香港成個department cut咗嘅應該叫咩?
恆大同碧桂園裁員幾多
wa diu 好撚似一d去咗外國既移民撚 唔係講笑
停水停電就笑下 23條HSI就日日post
講真,大家一擔擔,只係對比起黎,hsi呢啲野又真係仆街啲咁解全世界包括香港都可以停水停電,但全世界股市,連莫斯科都升而只有你跌到優,咁又真係唔同程度
HK's 停水停電 is nth compared to even some G7 countries. It's undeniable HK has some of the best infrastructure in the world

HSI is real shit but when everyone is praising Japan's, we should also notice it took them 34 years from the last all-time-high
Baba 裁左幾多?
中國呢?
全世界都水深火熱
Do you mean that we need 34 years to get hsi back to its ath?
馬雲 still alive?
All up to Winnie the Pooh
香港炒緊2000人呀,瞓醒覺未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞