[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (126) 1625 & 2450 / f2.8G 二月中發佈?

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
可以透露下邊度?我之前問一轉都要7200樓上
應該係水貨價
我都係睇price個價
出去旅行70200定1635 上場機會比較多?
依啲問題真係唔知點答

度度地方都唔同
每個人習慣又唔同

你唔想帶晒咪整支28200
你咁好心機答佢
新年做好事
一齊上
利申後個星期去大阪帶晒1635 50 70200
誠哥 扣埋citi 回贈
marumi magnetic slim 82mm cpl + nd16 + nd64
送埋pouch同cap先千四蚊有找已入手
Tamron 28-75 g2好似仲好
GM2 有小小想換2070 ,呢個range 好似好用過2470
但光圈要落一級 不過重量又輕返200g
我都研究過兩支
最後買左2070
日頭f4夠用
最平邊到入到2070玩
好多舖都要7990
3羊4保嗰堆
雖然有壞保養麻煩少少
但係講真啦,有幾何咁好彩中鏡皇
擺下擺下又一年,保養只係為咗一年內放出去多一百幾十
想買舊 輕輕既定焦 買24/40/50mm 邊隻好
40mm
24/50差好遠,本身想點玩?

Sony G series堆細鏡都有哂以上嘅focal length,200g唔到
https://www.sony.com.hk/en/lenses/products/sel24f28g

重返少少,300g左右有光圈大返少少嘅
Zeiss Sonnar T* FE 55mm F1.8 ZA

再落可以睇埋350g左右嘅手動鏡
Voigtlander 35/50mm APO F2
Gm 太貴了
買唯卓20/40
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞