搏盡無悔:你仲唔買AI你仲想等幾時?

36 回覆
13 Like 30 Dislike
AI 係人類科技歷史上最高結晶,而家有公平嘅股票市場俾你買,如果你依家唔博嘅話我唔知你第時點面對自己?點面對你個仔你個孫?

而家其實仲係比較開始階段,你見佢仲未滲透去日常生活你就知。This is still the beginning.

贏又好,輸又好,你都係參與過,你知道咗但唔夠膽參與就係shame on you.

Don’t be a chicken!

投資股票市場是一個風險投資,可能帶來潛在的回報,但也存在損失的風險。在進行任何投資之前,建議您仔細研究和了解相關的市場和公司資訊,並在需要時諮詢專業的財務顧問。

關於未來的事情,無論是我們自己還是我們的子孫,都無法確定未來會發生什麼。科技和社會的發展是非常複雜和不可預測的。我們可以努力追求技術和知識的進步,但無法確定我們將來會面臨什麼樣的挑戰或機遇。
「買AI」都要知買咩好,
到底係賣原材料既NVDA / TSM好啲,
定係做多啲基礎研究既 IBM好啲,
定係做end product既MSFT AAPL好啲,
定還是賣service既 AMZN GOOG 好啲…

叫人要「買AI」,其實係講緊買乜野?
餵埋你食飯好唔好?依啲嘢梗係要自己做研究自己負責
重大機會就喺度,仲要係人都可以公平參與,你仲想點?
A股 index 簡稱AI
就月供以上咁多間
咁我都比返個建議大家,要買「穩陣爆升股」,無買實蝕底,不過咩先算係「穩陣爆升股」大家就要自己研究了
TQQQ
我都唔知邊d 先算係AI 股
買撚左intel等破產
TQQQ穩陣爆升冇得輸
中小型 AI 股幾時先升
美股既追落後隨時追五年十年先追到
AI 超越人類,人類食屎,仲投資嚟做乜?
你個名嗰隻

信樓主,已All in,等財自
通晒天先黎上車

大戶做善事等埋你先開車

真係好
跌到仆街
開夠廢post未
應該係指美股
FET
OLAS
買啲
Palantir 都仆直
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞