[警世]想去旅行去得安心 千祈唔好揀香港航空

295 回覆
1262 Like 22 Dislike
搭HX, 同搭UO或者HB無乜分別...
佢上次又係同我講話要申請,等咗幾日覆我申請結果就係無回水
有 係HX更加差
Push
Push
堅嬲喎
咁都得。。。
呢種條款根本唔應該出現商品說明條例又失效
Update 下狀況先,最後出發前問HX 地勤,佢話見到個系統顯示我地回程航班係: open( 正常係會顯示HX759 呢類的航班編號), 建議我地上機前打去佢哋CS 問係咪secure 左回程航班先…… 仲問乜我地CS無人打比你咩?…….嚇鬼死….

如果最後好彩成功搵到CS, 確認我地係有回程航班既,但點解downgrade 就應該係因為轉左機型(換左一架完全無business class 既機)。 退錢方面,要等回程飛完之後,拎住票飛再申請(因個package 我係跟永安買,最後覆番要4-6 個月先退到….)
條款係死嘅 航空公司嘅安排合唔合理先
我同你情況差唔多,又係臨出發先收到message話downgrade,但可唔可以問吓佢退錢係退全額?定係只係退返個差額
我個case 只係退差價
我個case係一蚊都唔退。

你預咗佢退個差價係少到你想像唔到
你個case 係點,有無得分享下?
ANA
一開始賣又話冇check thru
跟住check in嗰時再問先話
:「哦可以啊幫你check埋」咁樣
不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞