自首飛僅兩個月 美國宣布第六代隱形戰略轟炸機突襲者正式量產!

104 回覆
57 Like 1 Dislike
美國第六代隱形戰機B-21突襲者戰略轟炸機完成首飛!
https://lih.kg/3550824

B-21 Raider stealth bomber in production, Pentagon says
https://breakingdefense.com/2024/01/b-21-raider-stealth-bomber-in-production-pentagon-says/
Northrop Grumman’s B-21 Raider is now in production, USAF confirms

The Northrop Grumman B-21 Raider is now in production, the US Pentagon acquisition chief confirmed earlier this week.

https://www.aero-mag.com/northrop-grumman-b-21-raider-production-26012024
B2 雖然勁 但好撚貴

呢隻又平又勁

真係唔夠美國佬打

懷疑俄羅斯+中國+北韓+伊朗+其他軸心國加埋都唔夠美國一個打
世界軍力只有美國同其他
夠美軍打嘅只有national guard
唔使懷疑,跟本唔同時代
呢班垃圾國家圍內吹奏自己搭雞棚打飛機就得
實際連f16愛國者都唔夠抽
俄烏之前, 我覺得全球加埋, 應該同美國個和
俄烏之後. 就覺得全球加埋, 都會輸俾美國
俄羅斯仲可以禁制冚球鏟。
美帝一抽全球都係嬴
通常軍機由試飛到量產服役都要幾年
例如F15, 1972年首, 1974年服役

B-21快到咁,即係美軍認為好快要用
然而留港撚繼續生仔買樓
呢架嘢話最終要生產二百幾架
再唔快d量產遲下真係三戰無機用就仆街啦
唔使B21都知唔夠打啦
一個有F22,F35同B2嘅預備役
F15首飛到服役兩年咋你up mud9幾年
仲有 50年即係半個世紀以前嘅速度拎嚟同而家比
宜家做野快幾多
子定條條片都屌支那咁滯
23年試飛
唔delay25年服役
有咩分別

終於可以退休
B21係代B2 B52計畫服役到2050
70年既現代科技
換引擎飛到2050啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞