中大emilia 今日正色到庭支持男朋友

138 回覆
113 Like 148 Dislike
師兄冷靜少少先
劉頴匡 唔撚係穎
佢無露點,駛鬼露咩佢,佢都直認全部都係落filter同p圖
自信豬西
好撚正
搞清楚,學術嚟講(女拳都係扮學術啫)兩性對於高aggressiveness嘅實際行動係唔同嘅:男性傾向肢體暴力(物理層面)、女性傾向言語暴力(精神層面);
而喺左膠造字運動入面都創造咗個 'microaggression' 去證明攻擊性係「不限於物理層面嘅暴力」
>截圖內容偏頗。

至於廣大女性討厭嘅PUA(現指:精神控制/操縱),其實就係懼怕男人用返女人最耍家嘅手段亦令人好容易聯想到最近一單男人因為女人而自殺嘅新聞
>女人對於佢哋用情緒勒索係理所當然(合情合理合法),但係抗拒男人都用。

而兩性對於代表dominance嘅行動都係唔同嘅,免得繼續學術討論教精啲不學無術嘅廢人,喺呢度唔詳細探討。

而我諗呢班性別歧視嘅女人應該要搞清楚:
點樣喺一個「自古唔止兩個性別/禁止assume人哋gender/sexuality嘅論述(論述不代表事實)下」斷言「男權或女權」;你又知希特拉唔係認為自己係一個深櫃而順從生理性別嘅女同性戀者?

見到男人做咗啲咩都強調男人幾差,整埋呢啲鋪天蓋地嘅「父權陰謀論」嚟籠統抹黑男人天性醜惡,本質正正就係性別歧視,係仇男。
本質仇男嘅人(victim mentality+)講乜都可以屈落「父權陰謀論」度,呢啲象牙塔玩自圓其說係無得討論
佢P圖真係幾叻
不如開班啦
相信大有作為
正式坐都有私飯食?

仲係荔枝角?
有腩先正
仲要每日執到勁好 因為想比好野佢睇 你係條仔都想日日見到女朋友靚靚咁黎見你
佢條仔仲坐緊點移
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞