GUNDAM SEED系列討論區19

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
艦長咪就係香子
同邊個打輸左
邊個救佢
有一個疑問,SF唔係核能機咩?
最終戰點解會比人打到冇電變灰色?
核能唔係大曬
命運用得多光之翼一樣會無電
只要輸出多過供電都會用盡要儲返
阿真弟弟只係討厭Freedom
唔討厭准將
邊個係香子
問你一句,你覺得一部MS嘅一個小型核反應爐會唔會夠全個地球嘅用電

答案係唔會嘅, 所以核能都有output上限
部機持續用電多過核能output就會灰機

「機動戦士ガンダム #SEEDFREEDOM」は週末興収10億1000万円で初登場首位スタート!
「閃光のハサウェイ(最終22.3億円)」興収比約190%の異常な数値を叩き出し、まずはガンダムシリーズ初の30億円超えがほぼ確実!?
今後の展開も新たな特典や4Dを始めとしたラージフォーマット公開など期待値は十分!
咁就啱啦 雙核機 又有gimmick
一開波就rising strike freedom
打爆之後就infinity strike freedom
#66 rising freedom過渡機來的.

似Nu與Hi-Nu的關係.
SF = 靈格斯.
Rising Freedom = Nu.
Infinity SF = Hi-Nu.

大約係咁.
Hi Nu係平行時空嘅Nu
唔緊要
簽新條約 封印返部機先
唔夠打 先拎返出嚟
我當然知呀! 係小說版的Nu-gundam嘛.

呢度我套佐機戰個觀點嘛= =". 通常都當Hi-Nu = Nu 的完成版. 呢點同Rising Freedom (急就章的機體) - Infinity SF(完成型)類似關係.
等緊隔離棚大文豪的UC2, 攞番獨角獸出來
咁其實係咪只要等一陣就可以郁翻
始終唔同電池唔係無電,只不過係output>input
戰場上要等就等於等死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞