點解鐘意J家D女都一定會追星?

10 回覆
1 Like 8 Dislike
平時其他人聽日文歌都好少會追
好似鐘意聽Yoasobi既人都無乜聽過邊個會追星
因為聽歌就係聽歌
追星追偶像係獨立一個活動興趣
咁點解J家就一定=追星
因為偶像同歌手係兩個職業,雖然兩者都可以係有實力,但前者會多啲粉絲service,所以偶像係用嚟追,歌手係用嚟聽,而J家係專岀偶像
鍾意J家咪即係追星
你有見薑糖純粹欣賞音樂?
J家就係行緊idol模式
出一系列官方周邊,又要抽飛呢樣果樣
香港人十個有九個唔明呢樣嘢
仲會覺得恥笑好似Twins 嗰啲偶像組合唱歌走音好有型好正確同理所當然

日本不嬲idol 同 singer 分得好清
就表演嚟講idol 不嬲只賣外表同睇跳舞
Mic 嘴呢啲甚至根本冇人會care
演唱會都咁話

周不時見啲香港人好似樓主呢啲傻鳩咁
成日將香港嗰套套落日本度仲懶係有真知卓見咁笑啲日本idol唔唱得
其實根本等於大大聲話俾人聽自己有幾井底一樣
人地追星就追星 唔會分咩尻黃藍
你邊隻屎眼見到我有話佢地唔唱得?
日本偶像(不限j家)同歌手既最大分別就係
有fans向活動
演唱會唱完有得握手同你傾幾句計
甚至有d活動可以獨立影相
因為會直接影響收入 所以會好認真回應
你去得多會記得你

歌手唔會搞親民活動 遙不可及
又係咩週邊產品 你除左聽歌 根本咩都冇得你追 聽下就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞