道歉聲明

884 回覆
92 Like 320 Dislike
樓主快啲 del acc 啦 連登唔岩你玩
珍惜生命 唔好睇唔開
自爆點計
poly asso,我有老友識佢本人,平時都係柒吓柒吓嗰d白卡仔嚟
真心慘
唉 知道佢真係白卡都唔忍心笑佢
白卡仔都冇佢咁癲喎 玩尿
直線自爆
有啲似借刀
水杯定尿兜嚟
仆街,上咗熱門。
曲線自爆都話情有可原
直線真係少見
幫手舉報咗 幫得一個係一個
樓主下世小心d
https://www.instagram.com/p/C2ZEKKeyj4_/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

話說今日PolyU SPEED要派人去會展講座,主題係「不一樣的校園生活體驗」。事實係,入到來PolyU SPEED,個校園生活真係可以好不一樣架!

首先,PolyU係冇一個faculty叫SPEED,所謂嘅PolyU SPEED只係PolyU投資嘅一壇生意來。PolyU SPEED係獨立註冊嘅專上學院,除咗每年交一大筆錢畀PolyU授權費用佢個校名外,就同PolyU冇任何關係,例如啲prof. 都係SPEED自己請嘅,唔係PolyU。

SPEED學生冇得reg PolyU嘅course
SPEED同PolyU個SAO係分開嘅
SPEED同PolyU個IT system係分開嘅,例如email domain同PolyU係唔同嘅
SPEED學生冇得上PolyU嘅莊

以上幾點都表示咗SPEED嘅運作係同PolyU係分開嘅。入SPEED係玩唔到PolyU嘅U Life架!其餘SPEED相比起PolyU嘅校園生活「不一樣」嘅地方包括:
1. SPEED冇得讀minor
2. SPEED好少soc畀你上莊
3. SPEED冇得去exchange

我奉勸各位Asso/HD一句,如果你係想玩U Life嘅話,千其唔好入PolyU SPEED。GPA再差極,入鯨大樹大恒大聖大都好過入SPEED,因為隨時鯨大個校舍都靚過SPEED,U Life都多過SPEED好多。特別係鯨大有政府3萬蚊資助,相比之下SPEED個學費就貴好多。

最後,唔好咁天真以為入來PolyU SPEED就可以攞到張PolyU嘅畢業證書。PolyU SPEED一早就摺晒所有PolyU頒cert嘅programme,而家全部都係SPEED自己頒cert。唔信你問下啲師兄師姐,張cert上面大大隻字寫住:

香港理工大學專業進修學院
THE HONG KONG POLYTECNIC UNIVERSITY
SCHOOL OF PROFESSIONAL EDUCATION AND EXECUTIVE DEVELOPMENT
個校名就係係張cert唔係PolyU頒嘅證據。如果真係PolyU頒cert嘅話,又點會寫明係SPEED嘅呢?人家HKBU CIE同CUHK(SZ)張cert都係HKBU同CUHK頒,係唔會有CIE同(SZ)字眼架!

PolyU SPEED唔係PolyU一部份!!!
你笑夠未❓
冇撚用啦 有得wayback睇返
幫推
連仔快 D 做野
成個ig似真白卡
屌你老母
GPA 1.33
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞