議員問會否向旅客宣傳推拿按摩、卡拉OK等通宵活動 楊潤雄:旅發局有推介觀星

18 回覆
1 Like 7 Dislike

香港零售市道低迷。A4 聯盟立法會議員楊永杰在今日的立法會會議上,問及政府會否向旅客宣傳推拿按摩、卡拉 OK 等「本地通宵活動」。文化體育及旅遊局局長楊潤雄的回應沒有提及推拿按摩,但就指旅發局網頁有推介酒吧打卡及郊外觀星等夜間活動。

楊永杰指,有意見認為政府應向旅客推廣本地通宵消遣好去處,問政府會否向遊客宣傳午夜場電影、推拿按摩、卡拉OK、深夜大排檔、天光墟、24小時營業超市場、蘭桂坊、看日出、飲早茶等活動......

原文:https://hk.news.yahoo.com/%E8%AD%B0%E5%93%A1%E5%95%8F%E6%9C%83%E5%90%A6%E5%90%91%E6%97%85%E5%AE%A2%E5%AE%A3%E5%82%B3%E6%8E%A8%E6%8B%BF%E6%8C%89%E6%91%A9%E3%80%81%E5%8D%A1%E6%8B%89ok%E7%AD%89%E9%80%9A%E5%AE%B5%E6%B4%BB%E5%8B%95-%E6%A5%8A%E6%BD%A4%E9%9B%84%EF%BC%9A%E6%97%85%E7%99%BC%E5%B1%80%E6%9C%89%E6%8E%A8%E4%BB%8B%E8%A7%80%E6%98%9F%EF%BD%9Cyahoo-073410392.html?feature.socialseeding=social
可以推介去旺角打羽毛球, 或者去香港富士登高
可以去楊局長屋企後花園觀星
香港富士 係登高 架咩
香港觀星?
光害全世界數一數二
唔係要去到東壩果邊都唔洗旨意睇啦
都未計海岸果堆船長期射高光
"參加天文學會,你唔會後悔" 啲 Friend 黎喎
通宵冇推拿按摩卡啦ok係你悲觀啫,我哋有觀星

今次唔飲咖啡,耍太極
一本正經地開玩笑,做得高官果然道行高深
推介去青山探楊局長,夠趣致
拎觀星筆犯法架喎
老尖發利做咩好?
沉默看星 聽到月光呼應
繼而平靜到訪這一人之境
尹光?
揾教練做運動
放低10魚學費
咁咪好囉,好似以前你地廢咪求其鳩up吓氹吓港豬笑咪照逗幾十萬,好過郁啲又拉又鎖
呢樣梗係要我地某警隊高層介紹啦
觀咩星?屌那星?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞