屋企地磚爆曬

23 回覆
3 Like 7 Dislike
似係頂唔到個日夜溫差

有無人都係咁
通常係手工問題
反轉啲磚睇下通常得好細忽沙槳黐住
你空心磚姐
垃圾裝修
砌磚一定有預位比熱漲冷縮, 無理由唔知
無錢舖磚,用膠地板唔窮撚
Hello 無圖
你想睇爆磚可以睇網上弓多ON9串勁傻仔爆磚
無地腳線?
舊樓鋼筋冷縮熱脹喺有機會拉爆磚
利申 試過
舊時裝磚磁好多都用乾濕砂裝法,一拍落去就收錢 冇預到香港溫差咁大,如果搵人搞叫佢用膠砂裝啦
係呀,而家好多都仲係用呢啲冇良心嘅做法幫人做
唔熟行好易人呃

有好多工藝我唔介意俾錢做,你應該俾我揀

其實唔止鋪磚,油漆、打拆、水電行行都有D衰嘢
好難識得哂

你可以當你識少一範,人哋就偷到你一忽

搞裝修一定有好多唔開心嘢,越知得多就發現好多位都唔跟正確既工序做,最好詐傻扮懵開開心心住就算

今次我第一次裝修,已經覺得好唔開心,第日都唔想再搞裝修

同人講一定人哋話鳩我執着,我係閪客麻撚煩
不過成球嘢出去,梗係想攞返合理既質素啦
如果爆咗磚要要舊有冇師傅介紹?

可能過兩年要搵佢幫手上mark定啲先
閪氣撚咩,出面做大樓跟唔正手勢,俾人屌到老母閪爛喇。 根本依家住宅裝修養左班牛鬼蛇神,正常班師父係晒商業盤同政府盤到撈
真係比足價都賴嘢,我以後都唔撚會再搞裝修

聽過有師兄,明明講到話做硬底純膠砂

點知師傅撈鳩咗英泥,仆佢個街

真係好撚黑心
平時返工見開做泥水,梗係當地台

真係未見過有乾濕沙呢味嘢

點撚知咁撚多古靈精怪手法
利申,文員仔
之前有深圳cfu屌腥港裝修落後屌得好
成班老seafood轉用新物料好似叫佢地死咁, 唔識用又唔肯學
除左膠沙, 膩子灰又係死都唔肯用, 仲要用菜膠灰
乾濕沙又快又平 我落盤睇仲有師傅夠膽死5筒就拍落去,交貨一回事,唔收貨一回事,拍完收錢慢慢執,交唔到貨扣錢兼冇錢收

屋企裝修最好叫佢買完料比單,自己計一計夠唔夠料裝,其次得閒去睇睇佢地用咩工具,用咩料,影低裝相慢慢睇

裝修公司一定幫師父架 唔好信佢地,一定夾住食業主,錢分3期比,第二期比錢之前麻煩落去睇睇
間屋都做到尾咁濟,我屌柒佢,我又冇益處

我老竇同我講我屌柒佢,佢隨時爛尾走佬

🥺
做晒先網上唱衰佢有冇用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞