Pizza Hut 推出全新「拉麵」風味披薩

16 回覆
4 Like 27 Dislike

Pizza Hut Japan 持續帶來跨界創意料理,今次特地攜手日本連鎖拉麵天下一品(Tenka Ippin)合作推出全新「Ramen Pizza」。

此款披薩以天下一品招牌餐點 Kotteri 拉麵為主題,將其濃厚湯頭風味融入醬汁,搭配酥脆餅皮和麵條、叉燒肉、蔥等配料,呈現獨一無二的拉麵披薩。這回合作也是 Pizza Hut Japan 50 週年的第三次新作,旨在顛覆世人對於披薩的想像。

Pizza Hut Japan x 天下一品聯名披薩將在 2 月 12 日於日本發售,售價為 ¥1,980 日圓(店取)、¥2,230 日圓(外送),有興趣的讀者不妨多加留意。

https://hypebeast.com/hk/2024/1/pizza-hut-japan-ramen-pizza-launch-info
想食
要破舊立新啦
唔好俾意大利人見到
即係廣島燒
好好食咁
中式薄撐贏?
你唔好當佢係Pizza咁食就得
同台灣一齊暴走
幾時出埋餃子/章魚燒/關東煮pizza
天下一品個湯底幾年前係大阪附近食好濃味,好好食,
上年去東京秋葉再食,好垃圾,唔知係咪分店問題定係已經轉咗味
有能病。
炒麵包我都好鍾意食
我諗呢個我都會鍾意

之前個佛跳牆pizza我都覺得好正
連基本Pizza整得唔好
收皮啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞