吳彥祖怒轟芭比公仔:傷害了亞裔

154 回覆
26 Like 190 Dislike
左上角心口有狐狸頭既 AUTUMN 係傷殘 (左手截肢)
亞裔男又神隱
亞裔係咩樣
放隻熊貓公仔喺度根本係好撚歧視,人哋講緊侮辱亞洲人好正確囉,全部亞洲人都用熊貓做代表?咁咪即係話全部亞洲人都係代表中國? 不過連登仔鍾意點就點。
冇呀 做配角啫
冇整副眼鏡比佢戴係咪好唔stereotype呢
留得美國耐就會咁
人都癲鳩埋
其實啲黑人呀差越嚟越惡
就係因為佢哋郁啲都一齊話人哋歧視佢哋
個人認為黃種人都應該要搞吓呢啲事先得
唔係只會去到邊都繼續低人一等
冇唐仔
Cancel lego
我地連登仔身為榮譽白人堅決反對
呢隻公仔本來就唔係代表緊“所有亞洲人”呢個係你假設
你只係跟咗吳彥祖Asian個講法延伸落去
三隻字 , Barbie "做多左"
六隻字 , "崩口人忌崩口碗"
P.S. 熊貓喺一般人眼中的確係暗示中國

LEGAL HIGH 已經演繹過 , 過份關心主動讓座都可以係一種歧視

https://www.youtube.com/watch?v=dYqW7UdFDcY
無可能黃種人最叻就內鬥,最鍾意將人哋歧視你成個膚色屈做某個種族或者國籍,再唔係就話係被歧視既人既問題,你做唔足人地心目中既諗法就抵比人歧視
可以出隻Barbie係亞裔做美國總統
歧視果位喺位?
任何國藉都可以係熊貓醫生,點解要話代表中國,整個黑人係熊貓醫生一樣可以

邊個話冇
不過外表唔夠唐芭比明顯
點解做醫生會歧視?

醫生係好唔見得光嘅職業喺美國?
做咩尻姐
人地講明亞裔,你就屈人講華裔
亞裔醫生同音樂家已經係上流社會啦 仲想點
我認輸
不過唔講真係唔知佢係唐仔
傷害做唔到醫生既亞裔人士
因為唔想理解囉 叫你醫吓啲國寶先 保護好自己嘅尊嚴
好人好姐 熊貓都養到成身病 遺傳性腦殘西醫都幫你唔到

小提琴係鼓勵你多啲想像 唔好算死草
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞