葉璇 新劇 演18歲

14 回覆
0 Like 15 Dislike

43歲港星葉璇參加國際華裔小姐選美比賽出道,古裝扮相被譽為「古典美人」,不過她在緯來電視台新戲《譙國夫人》(原名《冼夫人傳奇》)飾演女主角「冼瑛」,降齡演出18歲少女,引起「裝嫩」爭議,葉璇對此高EQ回應,希望透過演技洗白觀眾的質疑。

由於這個角色要由年輕演到老,有不同時期的造型,冼夫人角色極具挑戰,不僅年齡跨度大,造型也相當多,導演陳健希望通過妝容、衣服、髮型和飾品表現人物成長,而不只是觀眾注意的年齡問題。

歷經梁、陳、隋三朝,流傳千年的冼英,領導族人,推行漢化,一生的事蹟多彩多姿。葉璇說,冼英是一位巾幗英雄,她的身上兼具女性的溫柔和男性的寬闊視野,還有博大的胸懷、真正具備軍事、政治家的胸襟氣度,「剛接到邀約時,真的是迫不及待答應,角色讓我一圓小時候的夢想,能將上課所學融入到這個角色上。」

48就差唔多 學人演18歲𡃁妹
跟住你串我丫嘛
睇錯葉劉
有冇人可以答到我
其實女人憑乜嘢可以係女人
可以天生就有咁美好嘅軀殼
可以享受無窮無盡嘅性幸福同美好待遇
男人要用一生努力去追求佢
而佢只須好基本咁生活已經可以坐食山崩等待一個又一個嘅成功男士奉獻比自己錢財同殷勤

女人一出世就係開心生命
只要唔係0-2分最樣衰嗰堆
基本上已經遠比絕大部份男性更幸福同舒服
淨係識欣賞佢對波
梁陳隋三朝
流傳千年

問號?
妹仔都後生過你
你個名!
CCTV劇
佢一集唔知收幾多錢
理得你屌
問題喺度?
大陸咁多後生女
使唔使搵40幾歲嚟演18歲
又唔係cctvb
真係痴撚線
唔搵個後生扮老
搵個老嘅扮後生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞