原來我部 Samsung Note 已經用咗十三年

282 回覆
1584 Like 60 Dislike
你當係有人改左部機嘅OS再放上forum畀人再自己部機改做佢個mod OS
高登年代啲人個個都係工程師
依家應該少左人玩
咁即係唔係日常用機啦
用左十三年
淘寶?
點刷,求教學
iPhone未用oled嗰時就話oled係垃圾

iPhone X、Xs嗰時就話oled只係過渡用,LCD機捱多幾年直上microled好過

到依家iPad都就嚟轉oled
唔會,lag係開關 app, 打字都係一分鐘五六十字
哇屌 個mon無燒印咩
yes, 易過裝 Windows
玩嘢咩,S3 以前嘅機可以換電池,係咪而家啲人無手機可以換電呢個概念?

多數換電就得
竟然無,係咪因為好彩?定使用習慣問題?
我兩個月就燒印 你開得唔光?
我用自動調光喎,我見啲人開盡,係咪眼有問題?
咁你咪即係平時唔係用佢
我都有
換左2部Android, 3部iPhones 了
你部機WhatsApp都冇
自從越來越多App 會check root (主要係銀行App, 金管局要求,其次係政府App 同埋games) 同埋有mobile payment (Samsung Pay/ Google Pay)後就已經甚少有人裝custom OS 了
有呀,導航用,有時播歌,藍牙 Hi-Fi,係咪唔當日常用?
有錢人
想有都可以,但容旺量唔夠,又唔想放棄啲 record
無 whatsapp 就唔當使用㗎嗱?
大路通訊apps / social media apps 可能用唔到
同而家班官一樣
都唔係因為銀行app,因為而家刷 ROM 都用到銀行 app 的

主要原因係而家啲廠肯 update, CPU 又超過使用需要,所以唔使刷 ROM 了
我都一樣,買新電話舊嘅就無扔
有時唔係backup問題,我想部電話keep住原來面貌,一睇返就有當時回憶
平時用又多部device
唔知你係咁意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞