剝智慧齒長篇分享(上排無開刀+下排開刀)/你問我答

64 回覆
6 Like 7 Dislike
蚊完塊面會唔會凹左?
利申四隻打斜生

搵專科醫生一次過剝晒四隻啦

唔洗食嘢㗎喇喎
tg:ABC6776
就在六月尾無端端牙肉發炎含膿,仲要兩邊牙肉都出事,其中一邊犬齒附近直頭生左粒膿瘡,攪到完全食唔到野,左兩個禮拜消炎丸都唔得,最後家姐介紹左個牙醫比我,第一次去先照 x 光 check 牙齒狀況,發現兩邊牙肉都有大範圍含膿,而另一邊含膿位置係近左下智慧齒,呢隻智慧齒有少許斜生所以形成那隙一般清潔唔到所以呢個位置會經常發炎,所以第一次主要係打麻醉針清走 d 膿,過兩星期就去拔走左下隻智慧齒同一口氣補埋八隻牙,所有野埋單大概八千幾,而家完全係脫胎換骨,寄語各位口腔問題一定要正視。
如果我箍緊牙係咪一定/最好係返箍牙個度剝智慧齒?
之前箍牙個陣比佢剝牙就覺得佢手勢好似麻麻 整到我個口好痛
有冇師兄知道,剝完下面智慧齒,縫針好似縫埋牙肉連口腔既肉,係咪正常

正常呀,我都係咁樣
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/08/26/181642_1103a82f4bbd57447367b3896afc595e.jpg

原來係咁 搞到我開唔大口食野 驚餐死
Thanks師兄

係呀唔洗擔心,食野盡量用另一透,同埋注意口腔清潔衛生,如果唔係一陣痴咗或跌咗啲嘢食入去會發炎

我下面兩邊都一次過剝晒
今日剝後第四日,仲係食粥直接吞
如果食其他咬碎,根本入硬去,要係咁漱口
下星期一先拆線,點捱
可以話我知詳情嗎
tg: mageyelashes
如果我箍緊牙係咪一定/最好係返箍牙個度剝智慧齒?
之前箍牙個陣比佢剝牙就覺得佢手勢好似麻麻 整到我個口好痛

唔一定架,可以搵第個醫生剝
不過如果你係返箍牙醫生度剝,佢可能會有優惠比你喎
有冇師兄知道,剝完下面智慧齒,縫針好似縫埋牙肉連口腔既肉,係咪正常

正常呀,我都係咁樣
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/08/26/181642_1103a82f4bbd57447367b3896afc595e.jpg

原來係咁 搞到我開唔大口食野 驚餐死
Thanks師兄

係呀唔洗擔心,食野盡量用另一透,同埋注意口腔清潔衛生,如果唔係一陣痴咗或跌咗啲嘢食入去會發炎

我下面兩邊都一次過剝晒
今日剝後第四日,仲係食粥直接吞
如果食其他咬碎,根本入硬去,要係咁漱口
下星期一先拆線,點捱

我剝完個晚已好食蕃茄肉醬意粉,第二日食飯夜晚仲去食日本野。
其實有縫針無咁易入到去架
我個醫生有比左支漱口水同針筒我,我每晚刷完牙會沖,又真係有時會沖到野出黎
可以話我知詳情嗎
tg: mageyelashes

tg左你絲打
可唔可以比埋地址我
Tg: Gowiththefloww
多謝介紹,今日去剝左上排智慧齒一隻,total $1900
過程10秒,有經驗同信心的醫生真係唔同d
個身體係自己的。只要能夠安心。比多少少都值得
求各位有好牙醫介紹
https://t.me/Funfunh
個post咁耐希望有人應啦... 好驚牙醫...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞