游學修開Live鬧網絡惡劣生態 一句總結:以後唔敢啦

7 回覆
3 Like 12 Dislike
游學修開Live鬧網絡惡劣生態 一句總結:以後唔敢啦 再澄清冇派帽 同Jessica感情無受影響

https://youtu.be/Cfh1HY8kAOY?si=SLx_kYE89V8IdTSy
遊學修真係講得好啱
#趙善恆、#游學修、#陳苡臻(#Jessica)、盧鎮業等昨晚(16日)到尖沙嘴出席米高花曼執導的電影《法拉利》香港首映,早前游學修開live為各種網絡生態直抒己見,鬧網民在匿名狀態下,惡意截圖誣衊、放大話題,又老屈自己「派帽」,叫人要理性了解來龍去脈。

昨晚游學修與女友Jessica未有合照,阿修受訪時解釋開Live原因:「嗰排社會有啲唔開心嘅事情,啟發到我,既然屈喺心,不如講咗佢,係有啲情緒,有飲咗酒,開Live之後有啲同事返咗嚟,大家都表示支持同關心。」問是否受到 #柳俊江 輕生一事影響情緒,阿修指:「其實唔止,我都唔想mention呢啲事,我希望冇需要再提起。」並解釋自己不會太過負面思考,會搵到位置宣洩:「講出嚟係舒服咗,我嗰晚係有少少豁出去,出到嚟啲討論都比我想像中正面係幸運嘅,但都提醒自己都唔好take it for granted,恃住有支持就以呢種狀態不停講,咁係好唔應該。」

他在Live中曾言,講得太直接會招惹惡果,他昨晚指惡果未浮面:「如果以後行差踏錯,就好大鑊喇。」並作出一句總結:「下次唔敢啦。」

網民不斷老屈「派帽」,阿修指最辛苦是影響到其他人:「我諗每個人都有同感,有時影響自己唔係最辛苦,而係影響到身邊人同唔關事嘅人,搞我就算啦,呢樣難受啲。」網民言論亦沒有影響到他跟女友關係。開戲曾經是游學修的目標之一,但他表示會擱置計劃:「同錢銀冇好大關係,同channel成個發展有關係,想拍返好channel嘅片,先擱置拍戲。」

而恆仔前日(15日)在社交平台表示扭傷腳,周日要出戰半馬的他解釋練第一次15K就出事:「可能休息唔夠,左腳就拗咗柴,點都會有啲影響發揮,但既然報咗名都會出席,盡量完成,好想跑完。」醫生未有阻止他繼續比賽,只提醒要小心啲。周潤發亦有報名半馬賽事,恆仔講笑稱:「咁要跟住佢跑喎,拍足全程vlog!」
又推游狗手joke
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞