內地女戀上月入2萬窮港男 嫌棄住居屋+窮思維:還該繼續嗎?

125 回覆
19 Like 220 Dislike
四正
三四線城市50萬唔洗有千零尺 但收入低
佢一間居屋貴過但細過。 係睇唔起嫁啦,
中左核彈? 個輪廓咩事 中女老雞特別多要求
以廣東為例,三線城市係肇慶,湛江,汕頭,陽江
分手啦,全部野都係人地買比你,你去做乞丐嗎
肇慶
市內好似仲係連地鐵都冇
月入兩won 又真係少左啲
咪臭係,XG衰衰哋都叫一線漁村
呢d文明顯就係搏點擊流量,同以前she.com垃圾論壇d兩性話題一L樣,你又幫佢share埋來連登,個循環究竟要走幾個轉
對住支那妹
有錢都扮窮啦
三線城市話自己有錢? 會唔會搞笑左D呀
三線要買樓,係香港打份工,月入2萬都可以買2套啦,唔好玩啦
話會有錢係香港買到樓? 叫條女買左先囉 睇下夠唔夠比首期
睇唔起唔緊要
話老豆老母資助佢係香港買樓嘛 咁叫佢比首期再講
隨時佢老豆老母賣哂大陸既樓都未夠係香港比首期
居屋都被人屌,咁公屋同租租啲點
福氣來架🙏,一諗到係香港死做爛做買唔到一層200呎樓,一份人工養唔起冚家,喂!福氣來架😅

福氣到極點啦🙏,係香港早死係一種福氣啊喂🙏!安心上路😻福氣到極點啦😍,係香港早死係一種福氣啊喂😅!安心上路🍻
大6女,只宜屌,不宜娶
冇講個男嘅年紀
如果廿幾歲非專科fg 20k其實好合理
繼續儲經驗 升職加薪咪有車樓囉

條女想搵人埋單仲搵同齡點搞
搵個大佢十年就差唔多
但公屋好多大陸閪照嫁落黎
咩睇唔起依D笑話
其實真係上去大陸一街問都一大堆係到話睇唔起搵1-2萬人仔既大陸仔
但班臭雞自己搵果5-6千 但照同你講睇唔起D搵5-6萬人仔既人 認為自己要搵D起碼10萬人仔月薪既人
一街臭雞,睇D咩總裁劇/小說睇到洗哂腦 覺得自己搵幾千,可以配到個年薪千萬計既人
窮人用窮人思維明明係好事黎

唔通出街食餐餐一千幾百,搵得兩皮野走去買隻撈都要死供爛供充大頭咁先叫好咩
香港男人月入兩萬係慘啲
「我自己父母也會給我零用錢」
原來係三線城市啃老族廢柴
留學三十萬咁撚少拎黎獻世
佢點樣可以响香港工作?
搵2萬一定唔係專才
唔通小巴司機?
呢期興日日踩?
條仔應該係住緊公屋
佢講打算抽居屋
即係現階段居屋都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞