華強北整電話有無邊間無伏

90 回覆
4 Like 49 Dislike
我都有隻SE爆左玻璃,唔知整要幾錢
電話呢D消耗品年年出新款 都唔知整黎做乜
大陸啲整機屌打鬼佬

條友黎過香港
咁仆街比部mini老人家..
有啲勁嘅可以焊返
試過網上某玩樂區介紹某間維修店,去左問價幫部舊iphone xs換個原裝mon,盛惠3舊人仔,感覺搵笨7。
另外整返好部switch,壞底板,盛惠350人仔。
老老實實,依家原裝拆機Mon 要400人仔,低過個價可能係大陸mon
但xs已經5年前機款,我見淘佬同拼拼樂有賣2百幾,人工一般都係計佢7-80人仔。不過我外行人唔識呢d野,只睇岩唔岩價就去馬,同埋我唔係成日上去,所以上到去偏向都想整好部機,我見有d人整機整整下又話咩呢款零件唔岩要俾多幾十,會問個客仲整唔整,唔知如果同佢講唔整會點。個價都其次,整完唔好返到香港用一陣再壞先重要
但xs已經5年前機款,我見淘佬同拼拼樂有賣2百幾,人工一般都係計佢7-80人仔。不過我外行人唔識呢d野,只睇岩唔岩價就去馬,同埋我唔係成日上去,所以上到去偏向都想整好部機,我見有d人整機整整下又話咩呢款零件唔岩要俾多幾十,會問個客仲整唔整,唔知如果同佢講唔整會點。個價都其次,整完唔好返到香港用一陣再壞先重要
我見到d員工係話要過隔離檔拎零件,跟手拎走埋部機,整2-3個鐘後整好聯絡你。至於拎走部機搞過d乜,唔知了,但個結果係真係整返好俾你既。
最怕就係咁 睇片好多都係咁 一係就開左部機再屈你加價
華強,不過有d都去第2度拎零件直接返鋪頭整,大陸好在係事前都算講清講楚,你有要求可講左先,唔得咪唔整。只是有時整整下話果個零件唔得要用另一隻,就貴d,俾多幾十。通常幾十都由佢算。
以我經驗都係加得幾十,通常d客由佢算,我果次整部switch搞左3個鐘,係鋪坐左個幾鐘自己頂唔順,都去周圍行下算。
幾十真係無乜所謂 最緊要整好同埋視線範圍
我果間真心係華強最好信譽,我見啲人就咁行埋去講低一聲就擺低部機。
我自己部iphone 12 pro max 拎去整,放底第二日先拎
零件check 返無事,整前會同你check 機,
整好佢會同你講解換左咩,同埋對返no.
而且價錢算係好實惠
我通常都係wechat 問完再拎上去
換apple 電池都係150 移植電芯抵到爛
利申: 用左半年都無問題
你睇個d係高仿/加工mon 先咁平
補充多D

飛揚時代大廈個度
差唔多接近全中國/世界既二手iphone係個度集散
全新機美版改sim卡,接近半價買到全新機
二手機係度收集翻新再賣返中國

維修鋪多數做翻新機
所以可以接近成本價維修

爆mon可以"壓蓋板"(保留原mon)換塊新玻璃60
換電可以"搬板"去新電池120
機背換玻璃25~40

iphone有價值既零件都係
mon
前後,鏡頭(face id)
cpu
全部加密又要搬晶片麻煩有風險

不過買二手機多鬼野就真既
呢個華仔嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞