大埔工業邨大家樂廠房女工遭鋸斷手指

38 回覆
6 Like 3 Dislike

大埔發生工業意外。今日(13日)下午2時許,一名50多歲女工人於大埔工業邨大富街一個食物加工場內工作,其間操作機器時,右手手指不慎被切斷,工友報警求助。救護員到場替傷者包紮後,清醒送往那打素醫院治理,警方正調查事件。

https://std.stheadline.com/realtime/article/1975152/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E5%A4%A7%E5%9F%94%E5%B7%A5%E6%A5%AD%E6%84%8F%E5%A4%96-%E5%A5%B3%E5%B7%A5%E4%BA%BA%E6%89%8B%E6%8C%87%E9%81%AD%E6%A9%9F%E5%99%A8%E5%88%87%E6%96%B7-%E6%B8%85%E9%86%92%E9%80%81%E9%99%A2%E6%B2%BB%E7%90%86
廠房咪爽廠房 點解要打大家樂
點解唔講得,你代撚左言
屌 工場實有意外 無需要指明咩工場啦 有咩意義 樓主正仆街黎
女人操控機械真係唔係好掂
黎得切既話 可以駁得返
佢真係代言人嚟
佢真係代言開大家樂
今時今日仲有呢D整傷人工業機器..
關注下工時,有冇疲勞過度、有冇足夠訓練、同小休俾啲工人仲好啦
你對腳當初都係咁斷嘅?
設計再好既機械都係會有唔守規舉既人使用
切割肉啲工真係好危險
點解會有咁多人肯做
香港啲機係完全冇安全裝置
唔留神係即斷手指
仲要做幾十年
其中有一次發咗夢已經奶嘢
揸架車出街都會撞到人㗎,咁點
你可能去街市都已經見到嗰啲機
勁危險
你隻手指唔留神推過去即斷
揾唔搵得返?揾唔返呢幾日千祈唔好食大家樂!
今晚加餸
佢真係大家樂代言 你柒左
佢係大家樂d人

大家樂呢個28 蚊套餐其實點撚樣賺錢
https://lih.kg/3235979
火星人 炎XX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞