漫畫《魔法小神童加旋 2》討論區 (4)

826 回覆
27 Like 2 Dislike
總係覺得個奸角隻眼好似 索菲斯
試閱
https://book.dmm.com/tachiyomi/?cid=FRNfXRNVFW1RAQxTCwdXVgMBVFUACVQPVU5EDl0VClcHDl9SSkIAUVAMSFdeX1sGTRFEV15KDU0LDVk5VAlQDVQ_&lin=1&sd=0
終於講下雷龍
其實根本就唔係龍呢個種族嘅野
比左個印仔加旋,雷龍先有機會發現加旋嘅存在
雷龍如果發現到加旋又睇得上佢先會比蛋佢
龍長老都話係得到雷龍蛋養雷龍其實係同啲不明物體嘅盟約
都唔知係啲咩上位生命
其實中文版係咪放棄左唔再出第三期?
之前仲諗住雷句誠會有玩嘢寫到帕必大過變到好型仔嘅紳士王子

但係從依家話佢一早就俾人收皮
應該都係冇變過
我都覺得係 苦等咗半年都冇消息
其實係咪咁唔賣得, 出左兩期就放棄?
如果係咁, 日本當地人氣其實係點?
如果日本唔好得幾多,原作都唔會走得好遠
雷生加旋1應該財自咗
2應該係為興趣畫掛
日本好似都有幾十萬銷量
雷句誠奇拉美癮發作
莫文大危機
龍呢個種族可以有, 好似第一部咁 果2隻都可以
但係D隻神龍咁既好似真係唔應該有
咁神佢唔幫手打埋外敵
會唔會轉咗譯名又少咗人買?
不過台灣出咗未先?
未嘅會唔會係翻譯問題
點睇都無乜可能自力安全逃出
發現佢嗰個望落似係打布拉哥嗰條友嘅兄弟
一係就巴力級嘅入場救人走
一係就將啲畫比隻雀然後犧牲
唉,清麻呂仲要下一站就係去搵山比蒙夫婦
台灣未出第三集
會唔會係修女過嚟魔界救場?
咁等吓先
佢都係一雞兩味
台灣出香港就會出
但咁樣要拎到莫文魔法先revive到本書開門比修女

我反而覺得會係馬岡嚟救場
前面有提到馬岡嘅魔法就係附近嘛
修女拎到本書嘅話就開到門,大海惠都係咁
但無木乃伊馬岡都係復活唔到
要經門運去魔界仲要入敵陣,得加旋一個戰力過去 好危險
不過high risk high return,救得返嘅話就一次過拎到最強座騎同最強斥侯,仲可以開埋圖
會唔會迪安黎救
以前成日睇佢裙底2個有淵源
阿惠拎書之前 清麻呂有比本書食迪安魔法先 覺得要revive咗先識開門

迪安冇戰力唔覺得會衝鋒陷陣救人
而且救布拉哥嗰陣加旋話魔界好多傷者 佢忙住醫人

btw明明甘草米迪安已經登場
但出個幾話又唔見影 想睇佢地一齊行動
悲報:下月休刊

進度好慢
未買今集睇
開X見雷生話下月休
老師同wife嗰past好嘥頁數
但係發下癲先係風格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞