[神探]林生似係俾人捉黃腳雞

44 回覆
30 Like 12 Dislike
利申開頭信佢,炒左車

已知事實:

1. 林嗰日有自己載口罩
1a. 佢講大話——》有野要隱瞞
1.b. 當日佢要做啲好秘密,唔俾得人知既野

2. 條片除左後半段好似行得較快外,睇唔出有咩特別/破綻,我信係全都係佢黎

3. 送簽名哩單野係堅,有劉霞既朋友做證

4. 片可能係差佬選擇性放出黎/引導餐廳俾咩出黎

5. 如果嗰日冇事搭車走,差佬一定有紀錄,應該好快好易踢爆佢

6.佢係基督徒,又去讀神學,有咩醜聞好可能眾叛親離,書都冇得讀

7. 有意識唔拆釘但又去洗衫好矛盾

8.同一時間劉生喺上面既朋友全部俾人監視,軟禁,支共本身係有動機唔俾人接觸佢,令佢出風頭

而送美斯簽名係有機見報

個人覺得最大可能,支共知佢送野俾劉生,hack佢電話知佢嗰日要做衰野
應該係叫雞,揾二奶之類
就等佢上樓除哂衫扑完之後捉黃腳雞,夾佢釘佢等
條白痴奶左野
又驚人身安全,又唔想揚自己叫雞
就用佢有限智力半夜作個故仔黎報案

捉黃腳雞亦係支共慣技

亦解釋點解要洗衫---有條女既Dna,屌閪㾗跡

支共最如意算盤係諗住捉你黃腳雞,
你唔會去報警
應該驚左收皮就算
點知遇正個白痴

有冇俾人笠都好,佢之後去邊,最終落腳點係邊差佬一定知
如果佢直頭冇俾人老笠,差佬過兩日等佢吹多啲踢爆佢唔難,應該好快知

不能排除喺收錢搞臭非建制派,但:

1. 自編自導的話,av仁同老李嗰款唔知情,何況律師搞哩啲要釘牌唔可能制
單係信個肥仔,會唔會夠膽玩到咁大?

2.打擊非建制唔需要用到强力部門捉人咁敏感既劇情

3. 條友點睇都係真心膠
認真post冇人理
On9
On9

願聞其詳
尻 up都想有人理?
尻 up都想有人理?

有咩錯/不合理

請指教交流吓
咁都合理
wtf

請指教
中共要捉白鴿黨友黃腳雞
wtf

請指教

車已炒

我認
中共要捉白鴿黨友黃腳雞

發生n次啦
收錢做野都有可能, 低成本, 又可以一Q清泛民袋

支共之後真係捉人虐待, 都唔會再有人信
如果係有黃腳雞直接就扣十四日
要民主派出醜,就學以前個何偉途咁直接爆尻你
就算唔扣你,當你有特別用處(其實佢又唔係湯家華,連利用價值都講唔上)
要你做卧底放你走,咁就唔撚會整你成腳釘等人見到

唔好唔記得
中共其實係冇野要威脅佢
因為條友雖然拎到簽名
但佢係冇辦法聯絡到劉霞,只係可以貼上facebook
而你兇佢已經遲左,因為佢已經貼左
最多叫佢唔好take further action,但問題係佢亦冇further action可以take
如果中共真係為左張簽名卡咁take it serious,百萬分之一既機會都唔想佢落到劉霞度
冇理由一日就放你走

再考慮埋條友既精神病紀錄
點解唔揀個最簡單而合理既推斷,就係佢痴撚左線呢

1. 香港叫141係合法,洗咩14日

2. 我冇話中共目的係打擊非建制,
我認為今次目的係佢唔搞劉生

3. 貼facebook同親手交上手拍相,新聞價值唔同既

哩點我只可以事實答你,中共就係care
當時中共就係連朋友私自探吓/舉殯都唔想發生

4. 講左唔係有精神病就咩都有可能

精神病好多種

佢喺咪嚴重到咁,醫學證據係點

幻覺自殘可能出現

但自殘後又組織嗰故仔推落中共度,咁係有計算過既行為

仲要失蹤幾日,係咪有可能連續有幻覺幾日咁耐?

5. 禁錮幾日,恐嚇唔好搞事,仲唔夠?
其實對一般人已好夠吧
今次係重手左條友走去報警
收錢做野都有可能, 低成本, 又可以一Q清泛民袋

支共之後真係捉人虐待, 都唔會再有人信

不能排除,睇落唔似
我希望唔係
如果係有黃腳雞直接就扣十四日
要民主派出醜,就學以前個何偉途咁直接爆尻你
就算唔扣你,當你有特別用處(其實佢又唔係湯家華,連利用價值都講唔上)
要你做卧底放你走,咁就唔撚會整你成腳釘等人見到

唔好唔記得
中共其實係冇野要威脅佢
因為條友雖然拎到簽名
但佢係冇辦法聯絡到劉霞,只係可以貼上facebook
而你兇佢已經遲左,因為佢已經貼左
最多叫佢唔好take further action,但問題係佢亦冇further action可以take
如果中共真係為左張簽名卡咁take it serious,百萬分之一既機會都唔想佢落到劉霞度
冇理由一日就放你走

再考慮埋條友既精神病紀錄
點解唔揀個最簡單而合理既推斷,就係佢痴撚左線呢

1. 香港叫141係合法,洗咩14日

2. 我冇話中共目的係打擊非建制,
我認為今次目的係佢唔搞劉生

3. 貼facebook同親手交上手拍相,新聞價值唔同既

哩點我只可以事實答你,中共就係care
當時中共就係連朋友私自探吓/舉殯都唔想發生

4. 講左唔係有精神病就咩都有可能

精神病好多種

佢喺咪嚴重到咁,醫學證據係點

幻覺自殘可能出現

但自殘後又組織嗰故仔推落中共度,咁係有計算過既行為

仲要失蹤幾日,係咪有可能連續有幻覺幾日咁耐?

5. 禁錮幾日,恐嚇唔好搞事,仲唔夠?
其實對一般人已好夠吧
今次係重手左條友走去報警

中共擄人so far我地確知既有兩單

一單係銅鑼灣書店眾人

賣左N年禁書都冇事,但因為「習近平的六個女人」涉及D堅料
要綁佢地返黎問話,要知邊D派系放料

一單係肖建華

大人物,事涉中共金融戰,甚至被指有份係前年股災cap揸莊發國難財

兩單都係好有必要要捉佢地返黎攞料
一對比呢單係點,大家心中有數

中共係真係好著緊劉曉波,去到連蠟燭icon都ban
但都係限於牆內
牆外既香港集會啊等等一切如常
正如我上述所講,就當中共真係好驚張簽名卡有萬份一機會交到俾劉霞
引起國際傳媒報道
睇返林榮基,鎖八個月,桂民海坐監
肖建華而家仲係入面,李波要個老婆入去做人質先可以返黎亮一亮相
亮完相都要返上去「探親」

林榮基係非常意外情況下先走得甩爆料

今次捉你消失一日就算數?

一來嚴重性差好遠

一個係講緊幾千億黑錢,一個係雜種醜聞

哩單相比係小事

二來對一般人咁兇法咩都夠

正路唔會有人為張相博命

唔好忘記佢地係口頭恐嚇冇用先出手
要類比恐嚇case
鄭大班,明報主編俾人斬,就性質較類似啦

一來嚴重性差好遠

一個係講緊幾千億黑錢,一個係雜種醜聞

哩單相比係小事

二來對一般人咁兇法咩都夠

正路唔會有人為張相博命

唔好忘記佢地係口頭恐嚇冇用先出手

雖然共狗愈黎愈唔尊重一國兩制
但始終對係香港笠人都仲未係睇到咁小事
除非唔做,一做基本上都唔會俾你有位入到
李波特登揀冇人時間係柴灣呢D冇CCTV位地方捉人
林榮基呢D就等過關先捉

今次係旺角鬧市,日光日白,林子健只要大叫一聲佢地已經即刻玩撚完

上左樓扑完野先捉,有咩問題?
仲可以係立法會補選前整一整你, 至少左部份票
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞