有無人有玩黃金/外匯/CFD/EA/Prop firm? (20)龍年齊齊大賺!

953 回覆
1 Like 0 Dislike
星期日無得賺錢
笑死 追擊到
新手想請問
開左個pepperstone demo 用mt4諗住試
1. Data 用daily會有errors
上網見要用最細timeframe去做
咁樣係咪玩唔到swing trade (多日)
2. Data我見得幾日
係咪一定要買?
我試過yahoo finance download daily OHLC import唔到有冇師兄成功試過
3. 我見Peppertone 官網上面寫有港股美股CFD
喺Ctrader見到有個美股冇港股
喺MT4開個symbol library港股美股都見唔到
有冇師兄知道點樣可以搵返出嚟?

1. 日期可以揀開始日期至完結日期,timeframe睇你EA

2.揀每個來源真實報價
有心長玩就直接買tick data suite,唔係嘅話搞啲data要搞好耐同好麻煩

3.報價上面右click ,顯示全部就有
外匯一般大家止蝕點set , 幾多點就止蝕? 近排玩usd/jpy , 已經睇d price action 幾好, 但成日到打一打中止蝕先行個expect方向。
atr 再 點差 + dd room
有有爸打用緊
冇得咁計
例如有 內部流動 / 外部流動性
個價格一定會去某個位 如果守20pips 岩岩好 都要照要守
如果太大 就要諗係咪過早入場
又捉到個講野有骨既
我唔知個d 係咪假突破, 即係trend line 或者支持阻力咁,總係穿中止蝕, 又或d consolidation 整固時穿上穿落, 有時懷疑止蝕太近, 但遠d又令個RR 好唔值博
金蛇hater
1. 澪妖
2. 索羅斯個師傅
好彩冇我
金蛇hater
1. 澪妖/みお
2. 索羅斯個師傅
我冇做過 唔好屈我
我最尊敬黃金大哥
我最尊敬金蛇的
如果你玩jpy , 間唔中就會整枝針

你守太近 唔岩玩呢個pairs
聽日都休市
咩事
馬丁路德

放假一日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞