[一月新番]戰國妖狐

198 回覆
28 Like 1 Dislike
乖 唔好咁
唔想破壞你觀看體驗, 真係好想知就自己去睇原作
人設唔吸引/慢熱?
同埋入得呢個post既巴打都熟曬劇情無乜好討論

成日覺得d人因為呢d原因就無睇水上悟志三部曲係走左寶
等多幾集睇下引唔引到無睇過既巴打入坑
睇d有少少深度既好過睇垃圾solo leveling
其實動畫化左魂環先係上策
多d人睇
依套嘢喺我心目中仲高分過魂環,因為真係睇住一堆主角慢慢成長
傳聞本身係想做魂環
但水上條友迫動畫公司做左惑星公主同戰國妖狐先
今集真係哭死
點解要咁做
冇乜問題,今季戰國妖狐做得作畫聲樂都好正,作為水上老師既Fans睇到好滿足

係真係唔夠人氣⋯⋯⋯
唔夠人氣驚冇下套
因為魂環有惑星公主同妖狐彩蛋掛
屌,點解會係咁
其實頭三集一次過播放應該真係會好d
尤其第三集最尾
總結「一個人、半人半暗、鍾意人既暗、鍾意暗既人四個一齊開展旅程」
咁樣成個作品既溫度同深度先開始形成
真係太慢熱
冇乜人氣真係好可惜
其實上次套 planet with 好似都仆直左
plant with好睇
貓狗大戰果集超正
套野有d 日子我都唔記得佢主要講咩
淨係記得佢冇咩記憶點
明明好高質,係冇特點搶人氣,但依樣都合乎水上老師風格
係第二部小正太千夜 + 小蘿莉月湖
仲d 內容都好 dark
包括千夜殺左月湖老豆、千夜隨時暴走
呢度開始明顯好睇好多

我以前有諗
如果成套野係由呢度開始
再之後先補返風間既過去 (即係而家第一部)
人氣會唔會高好多
動畫
終於可以認真覆你
我覺得無睇原作下 去睇哂成全惑星動畫都係真正既勇士
如果睇完今次呢套戰國妖狐而你覺得個故仔真係好睇
真係建議開一開惑星漫畫原作, 水上既漫畫明明畫唔算好靚
但係台詞都係場景設計呢D 好多都有好多訊息想引出黎
可惜動畫往往發揮唔到呢點, 今次已經係(希望唔係唯一)最好既製作班底去做, 可以慢慢欣賞
不如上面劇透討論既加番四重加密
真係有純動畫黨係到
難得有套好好講故事既動畫 就唔好剝奪動畫黨睇既樂趣啦
可能畫靚仔靚女會吸引到多啲人

灼岩
你老母又乘機 劇透

係咪又要死全家呀
sor 我真係以為大家都睇晒所以冇人討論
睇完第一部
換左主角之後冇咩心機睇落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞