(有連龍) 非官方連登stickers WhatsApp Signal TG都有

56 回覆
27 Like 6 Dislike
強貼留名
點解咁濛
因為連龍

...講笑 我搞咗啲setting可以快啲壓圖 但係發覺有啲大圖壓唔到+濛

依家再壓過 但係Signal每日upload到嘅sticker有限 過2-3日再返黎啦

另一原因係啲sticker 512x512 啲icon原本係細好多 (e.g. 20x25) 格硬放大咪濛 呢個係致命傷 冇原圖清極有限 結論就係想清就搵官方sticker啦
更正: 啱啱發覺有方法可以保留到pixel art風格咁scale幅圖

過幾日upload個改良版
介唔介意分享下

分享stickers? Signal每日upload到嘅sticker有限 我已經爆限額 過2-3日後
應該upload晒 到時再覆你

不過某啲telegram sticker應該update咗 例如連貓狗豬鼠 可以睇下個效果

但係啱啱發覺telegram有啲icon轉唔到動畫版sticker 睇嚟要搞搞佢...
想睇吓個方法啫
慢慢嚟就得
官方啲sticker 成日都唔齊/冇combo
anyways 十卜樓主
btw 喺你update 完TG 啲Stickers 之後
本身down 咗嘅話係咪會自動update

btw 搵到telegram有啲icon轉唔到動畫版sticker嘅解決方法 等我regen過先
搞掂啦

見到
簡單啲講 依家就係做緊你講嘅嘢 擴大到512x512 空白padding

如果想每幅sticker個龍頭同一大細嘅話 應該要知道原圖龍頭喺邊同幾大
但係個頭唔一定置中 ->
兩個禮拜後得閒 到時再研究下

歡迎PR
我想問下樓主個sticker pack 係咪要再add 過?
同埋會唔會有埋huskey 嘅sticker?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞