信用卡討論區(172) 神卡不再 卡友悲哀 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
兩星期
冇見佢exclude
有無人記得上年買iphone回6%個個幾時派彩
我見佢未派 但已登記優惠又已經唔見左
HSBC
done. thx
我尋日就係拍卡入屋苑拍唔到
咁你咪躪過去隔離po傾囉,又無人迫你要留係度
想傾又唔自己開po,正廢柴
https://www.redhotoffers.hsbc.com.hk/media/50955567/2023-Red-Winter-Spending-Rewards_TC_TC_v2.pdf
19.合資格簽賬不包括網上繳費及電子錢包交易
大貓卡繳費一係網上繳費,一係電子錢包交易,無第三條路
三揀二係回贈 1%
多謝晒喎
唔用中資卡就係
其實唔用支資有乜問題 狗督察人工高係咪大家一齊去做食窮政府
你個例子錯晒喎 做狗我要聽狗大佬講嘢
俾佢揸撚住個春袋打香港人
如果做狗做到徐步高咁我支持㗎
隨時呢個同衛訊promo又要打上去,cls
「您」,是北京話,是「你」的尊稱,北京人見了長輩,要說「您」。不管這個長輩多討厭,你多麼不想尊重他,但在稱呼上也不能將「您」變成「你」。
另外,見了陌生人,禮貌起見,也要用「您」來稱呼。
雖然這是北京人的稱謂習慣,但大部分地方的中國人,也都知道這個用法的規矩。別的地方,比如上海人,雖然對人的稱呼一律是「你」,但都明白「您」的用法和分寸。與之相比,香港就有很多人搞不清楚「您」與「你」的分別,常常亂用。或許是見到「你」加了一個「心」,就以為「您」是個親切的稱呼,許多老婆老公會以「您」相稱,愛情電影也有甚麼「愛着您」之類,甚至有人給兒女寫信也會寫「您」,胡亂瞎用,貽笑大方而不自知,是基本的尊重之道都不懂了。
https://topick.hket.com/article/2036173?r=cpsdlc
正正經經正價飛啦,直飛6粒鐘
你轉機21個鐘,睇見都覺辛苦
我從來都話用打num果款繳費
例如網上續護照/續車牌果啲
冇人知 Citi Reward 手動增值 八達通有冇. 1.85%?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞