羅兵咸 估計本港2024新股集資 重返全球三甲!原因:東升西降!

67 回覆
16 Like 53 Dislike
德銀:37000點
大行應該係經過嚴謹嘅分析得出結果

舊年錯到咁,佢audit果啲會唔會?
【新股IPO】安永預計香港2023年新股集資額達2000億元  上望3000億?

四大會計師事務所安永公布2023年新股市場預測,安永預計,雖然今年香港新股集資額按年料減少近7成,但受惠於美國利率見頂、內城放寬疫情限制、港股估值修復和聯交所擬引入「特專科技公司」上市機制,看好2023年香港集資額可回升至2000億元,有望成為全球三甲。安永審計服務合夥人賴耘峯預計,若有800億元至1000億元大型新股上市,香港明年集資額更可達3000億元。

2023年EY係咪發生咗啲事
我信,要說好香港
唔洗對呢啲預測太認真銀行不嬲後知後覺,過一兩個月見估錯就調整預測
大行唱好=要散貨
大行集體唱好=要走難
大行唱衰=要入貨
大行冇咩反應=屌都廢事
估計本港自由全球稱冠,原因:冷縮熱脹
由治及興
水原蛇又中
大行而家唱衰緊樓市
出唔切貨

“幫下手搵人接啦“
手法層出不窮
咩資料數據都無 , 香港而家係敵對 , 涉及美國及其盟國嘅政府資金起碼唔會投資香港先, 而之前果啲都仲走緊
為咗唔得罪中國香港,出賣自己公信力
係咁好 做咩唔請人呀
真係好撚幽默
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞