裝修清拆買保險介意

24 回覆
0 Like 1 Dislike
我自己另外搵清拆公司要買保險求介紹
介意啲乜?
這一次,你真的很
介紹至岩
你咁介意可以唔好買
@avata7
可以交流下
想知如果齋獨立清拆幾日大家會唔會買保險
巴打 欣賞你 逐樣逐樣自己嚟 自己買保
你驚拆爆水喉/ 打中煤氣喉 ?

不嬲都熄咗水制先拆喇

買都買成份裝修保 千零蚊 邊有淨買清拆保險

出得保單嚟都拆完收錢走人
因為我主力裝修公司個度清拆個part唔搵佢地搞因為quote 得貴,主力裝修個間佢地有買到第三者保險但佢地話你清拆打穿人地大廈/隔離就唔關佢份保險事。

所以我等諗係咪要獨立去買多一份比清拆師傅,個幾日冇事就冇野,有事就煩

再唔係我就唔洗主力裝修公司個間買,我自己出去買一次過連埋清拆個part 唔洗煩
佢嚇尻你啫

邊會打穿隔離單位
想知係咪一定要室內設計公司/裝修自己買定我幫佢地買都得?
可以自己買 公司買都得 會實報實銷
好的 唔該巴打
拆野好易跌野落街(石屎碎)
清拆公司包保險的
你都戇鳩,第三保都要買啦
佢話唔包
巴打想請教,因為分開兩間公司做,所以諗緊。
1.本身設計公司裝修報價單寫左保險(4千幾蚊),清拆公司我要自己另外買
2.叫裝修公司exclude 係報價我自己一份過買兩邊

係大吉利士有問題時先最煩,唔肯定裝修公司買係咪好d

第一,保險有墊底費,如果裝修公司攪到個大頭佛,理應佢負責返墊底費,但係保險係自己買,我相信保險公司第一時間係追我收錢先。
第二,Claim保險係一件幾麻煩的事,要提供不少證明文件,而這些文件應該都係要裝修公司俾,簡單啲講,人地跟點都好過自己跟。
勞保第三者都無學咩人做打拆 一般佢地買全年保除左機場同境外唔包

你自己買保險用咩牌頭買 等陣佢泥頭入lift撞花你都有排搞
自己買最好
設計公司買貴好多
同埋上網睇勞工保係佢地公司比錢買唔應該我食
佢有專屬跟開好多年broker話有咩事佢地會claim唔洗我地煩,但我地自己買就有咩事自己負責返佢地唔會理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞