[ViuTV]《MIRROR Time》逢星期一至五22:30 (3)

1001 回覆
19 Like 23 Dislike
有啲一家蕩失路
同地圖鬧交
我講緊菲林你諗緊咩
同google map嗌交
繼續四個四個都得架
就可以睇到佢地點樣出口術呃對方自己買咩
樓上有啲idea幾好
真係幾想睇佢哋交換禮物
應該會好睇過買禮物俾花姐
分享幾張當年去墨爾本旅行時影的相
那邊最出名係南面有個碼頭可以近距離睇小企鵝
唔知幾時有得再去
因為去一次真係好貴

某年塗鴉嗰條街有一幅好特別嘅graffiti
不過冇咗lu
鏡仔有去動物園但唔肯定有冇睇到企鵝
AK夾埋Alton叫隊長送杯嗰度都叫幾有化學作用
送俾花姐真係唔知做乜
聽落幾好睇
一定好鳩
想睇佢地買嘢喺度嘈
就算淨係去澳洲超市買嘢,之後返去煮飯應該都好好笑
St Kilda真係正到癲

巴打有無去遠啲嘅Phillip Island睇 penguin parade?
企尸有無瘋狂同啲企鵝....
有一齊叫兩吓,但係啲雄性企鵝無回應
覺得如果係叫每組幫返仔ssss揀禮物嘅話
佢哋啲討論會雀躍好多因為有啲仔可能會玩鳩
而且圍繞返鏡仔 fans睇嘅投入度都大啲

真係要揀禮物比花姐嘅 加返少少玩嘢元素都好吖
e.g. 每人都要揀一份 但每組俾錢時4鏡+節目組都要拎信用卡出嚟抽
抽到邊張就埋晒嗰組成張單 睇吓佢哋會玩大啲揀貴嘢定點都好
或者每組事先比唔同送禮方向佢哋 e.g.提早買定花姐xx歲大壽/令佢有返初戀感覺嘅禮物
睇吓會唔會撞到啲有趣嘅options
而家有兩組都係揀香味禮物 重疊咗搞到冇乜睇頭咁

btw係咪唔會睇到點分房㗎喇
無,當年行程太短加要慳錢,無去太遠
燒咗人地間屋點算
唔係好熟,想知呢12個入面邊個係煮得同唔煮得?淨係知Jeremy 係有煮早餐俾佢哋食
《男韓》有囡 + 囝囡囝既互動所以好睇
(mirror十二子 / 12支棍唔可能有果種chemistry

佢哋好似有去超市買嘢煮飯
黃慧君 唔單止「mirror の母」

直頭糸「造星の母」

中國媒體(新浪)視角的香港《全民造星》
https://lih.kg/3200207
ak同ian識煮
諗起聲控廚房
我長期覺得呢到fans俾啲題材 拍出黎會好好睇
節目組可以參考下 12公寓係我最想睇既
想睇佢地做家務煮飯食爭地盤個類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞