聖誕節鹽叔有冇落老蘭同班學生妹講哲學?

7 回覆
14 Like 15 Dislike
鹽叔傾傾吓後現代主義,翹起小尾指,又用食指撩起粒花生,用粗大嘅左腳又撩起大學生眼鏡妹條裙,然後慢慢吐出「他人即地獄」嘅主張,自私無套中出嘅性愛並唔算推人落地獄,懷孕又怎能算是地獄呢?這是一份喜悅,至少能收禮金,邊沁所說的 utility 又增加了。又講出「我 sex 故我在」之類充斥享樂主義的說話。兜兜轉轉,鹽叔也醉了,在尿中的倒影就像上大人孔乙己。鹽叔又想起了許志安,明白自己人生不過係變形記嘅實現,少了他一隻,社會還有千千萬萬隻淫蟲。

呀賢,你 phd 嘅經歷為你帶來了甚麼?就快 2024,鹽叔依然未 grad,phd dissertation 嘅題目早已遺忘。他曾在荼毒室中探討了民主與自由,但卻連性生活也失去了自由空間。學者的社會契約並沒有包含不能叫雞,雷教授也示範了點用電子支付叫雞,但社會卻不能容忍一介學者出軌。

水原千鶴 2023 12月
留個長髮先
繼道在屎溺
出現了道在精液
精子與卵子結合
形成了先驗意志的綜合統一性
鹽叔覺得哲學家有著自己嘅 Noblesse Oblige (貴族義務),儘管小漁港的哲學家收入微薄,唔係個個都似李天命咁出名,鹽叔認為哲學家則貴在自知其賤,因為知其賤則顯其貴。所以佢有責任去打破迂腐嘅傳統,留著一頭秀髮就係佢最好嘅叛逆證明。

誰知道蘇格拉底飲下毒酒之前曾回想自己同幾多個女人上過床,常人叫雞又何嘗唔係飲鴆止渴? 真正嘅 alpha male 應當以雄獅嘅姿態將雌蕊摧殘,頭也不回地拔出來,起身便走,毫不留戀。

鹽叔同雄獅相似之處也大概只有四腳爬行之姿態。鹽叔望住仰慕自己嘅粉絲及伴在身邊嘅老婆,不禁誤以為自己係 alpha male,其實佢只係一名妥妥的 omega。千奇唔好忘記 alpha male 係有能力,唔會欠交博士論文,反而會有底氣咁直接 Quit 咗個百無一用嘅 phd。

鹽叔一晚上猶如哥布林般闖進民宅,將自己在無法完成博士論文的壓力一鼓作氣射進陰道中。一覺睡醒發現自己冇戴套,Literature review 又受到女權主義嘅薰陶,簡直責任全在女方,鹽叔認為墮胎費用不應算在自己頭上,畢竟鹽叔又點知個肚一定係佢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞