抵讚!中信Motion卡6%食肆回贈,定義清晰,唔會中伏

59 回覆
31 Like 24 Dislike
信銀國際Motion信用卡 – 全年食肆、網上及外幣簽賬6%現金回贈推廣優惠 不包括以下快餐食肆

DECO、
DELIFRANCE、
FAIRWOOD、
FIVE GUYS、
FLASH COFFEE、
FOODELI、
KFC、
MAXIM’S、
MAXIM’S MX、
MCDONALD’S、
MOS BURGER、
NOC COFFEE CO.、
OLIVER’S SUPER SANDWICH、
PACIFIC COFFEE、
PEPPER LUNCH、
PHD、
PRET A MANGER、
SHAKE SHACK、
STARBUCKS、
SUBWAY、
TEN REN TEA、
YOSHINOYA
留意返CAFE DECO 呢個飲食集團有21個不同品牌,餐廳裝修完全唔似快餐店咁嘅樣

https://www.cafedecogroup.com/zh-hk/brand/
中信銀行咁撚on9
cafe deco佢都當快餐
半島酒店當唔當殯儀服務?
最緊要事先講明姐
唔包嘅list長成咁,不如直接講邊啲包,應該條list會短啲。
你知唔知有極多餐廳明明唔係快餐店都用快餐店既code黎收錢,搞到個個中伏,之後佢為左平息民怨,寫明唔包邊幾間大既快餐店就算,你禁都可以屌人
中信下年仲有無6%
絕對好過恆生呢D陰陰濕濕改Cbf無高回既做法
呢啲咪啱囉,勁均真
我蝕左250蚊回贈😑
啫係佢冇寫出嚟而又用快餐code嘅會包?
不如你寫邊間包好過
正路係,其他卡話唔包快餐個d你唔會知唔包邊d,但中信直接寫出黎
又咁講,其實痕身條款 day 1 已經寫明無 CBF,只係佢一開始就計錯數……
可能係佢地卡機屬於快餐類?
OLD NEWS
有營養既資料不妨溫故知新
係啦,呢張卡可以雪藏
網上消費可以用 mm power. 額大好多,有一萬 。洗乜用 motion.
佢冇咗餐飲,就變咗廢卡
仲有大快活、大家樂、美心。好可能成個集團嘅品牌都唔計。
張卡嘅餐飲回贈完全可以收皮
要簽5000蚊先有額外回贈,邊有咁易
要大額啲嘅外幣囉 。呢樣煩
據聞 waku 久不久就有嘢唔計有回贈 。 motion 晌呢方面鬆手啲
呢堆餐廳有app既係app落單 好似照計到落果6%
請問你有冇Aeon wakuwaku張卡?
除咗有期佢更新系統搞到所有網購冇計之外(不過下一個月補返曬比我),其餘時間我用咁耐都未試過冇計回贈,最起碼cbf呢類行山唔計既Aeon都計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞