【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (32) 18祭 | 紅白 | Asia Tour | ZEPP TOUR

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
呢兩首太新
髭男把聲
對佢表現有d失望
不過算喇
ikura第一次上紅白都係咁緊張
ado 第二次上啦
不過上次叫 uta
又蝦Ayase
唔知喎
但呢幾年有 YOASOBI
我就好想睇

其實都好多新一代有上去
冇d 人講到咁垃圾
idol YouTube view數有冇機會一週年前上5億
仲有4個月時間
其實YOASOBI點解會紅
https://lih.kg/BtQiBbX
呢個回覆真係唔知好嬲定好笑

連登真係好能多呢d 唔識扮識既人︰
「罪大嘅無限銀彈同喺各方面嘅marketing包裝、出台出show,就令到佢咁紅」
講到銀彈戰術有排都未論到 YOASOBI 啦
d 歌基本上都係放 youtube 就當宣傳左
仲要出道果陣岩岩疫情
出乜撚野台同 show
cls

其他果d 咩歌冇靈魂呀、咩只係商品
真係屌都廢閪事
nhk從來on9 日本仔嘅on9嘅極致
尋晚有d零散片段結束比佢版權block曬
難得yoasobi有機會fight低弱智k pop
死腦筋
是但la,可能有d人都未知日本興一隻 single 出 x個特別版然後推上榜冠軍呢種方法。

至於歌有無靈魂,而家全球都少左成隻碟有一個 main theme 嘅程況,無乜意見,不過佢哋都唔會明「小說成音樂」。
有冇人係聽tabun先入坑
我係好多個post都係同你一樣講法

你既然講咁多次都冇人認同嘅話
咪即係你講嘅嘢唔啱囉
仲好意思講出嚟
補返的小說,再聽返首歌點音樂冇靈瑰
成隻碟冇main theme就真
之前有訪談問過
ayase 話 the book 其實似係小說合集
或香港人比較熟既所謂散文集
咁樣理解就唔會討論 main theme
其實好難有 theme...每次合作既作品太唔同
其實係夜驅嘅時候就已經好紅
咪又係靠自己實力
嗰時YOASOBI連多啲info都無
居然話係無限銀彈

成績好叫商品、抖音歌
成績差就江郎才盡
總之佢哋嘅世界入面,每一首都算唔上創作
總之佢哋嘅世界入面,每一首都算唔上創作

除咗佢哋聽開嗰啲
嘥鳩氣
次次問親佢地聽開d 咩咁能巴閉
一律靜撚晒
但好彩有叱咤
mirror 同 collar 幫手擋一擋
唔駛再係熱門見果堆 on9 po
我係聽春紫苑入坑
果陣出到 tabun
發現頭四首歌驚為天人
一聽就 loop 到停唔到
再係 youtube 見證群青出台
由初頭覺得合唱麻麻地到最後上撚晒癮自己唱埋一份
sony 有能俾過銀彈宣傳

我都想銀彈呀屌
前排先話叫 milet 分少少過黎都好丫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞