定期存款邊間好? (37)唔該睇完頭post 同條款先好問

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
標題 >> 唔該睇完頭post 同條款先好問
嘩,問馬拉松利是封嘅巴打們
網上開戶嘅唔一定要當日去,但先到先得
攞身份證喺出面客戶counter問就可以,唔駛排櫃枱
另外以為佢只係一包利是封,原來係連埋一個紅色嘅仿皮利是封套,幾靚
未必呀 佢有時幾日就變 有時會耐啲 唔定架
marketing term
存$100,預付$1,到期收番$100

等於存$99,利息$1,到期收番$100
可唔可以中間拎錢?
放一球去馬拉松有duffy
收到sc特選6個月定期200k有4.4 % + 200 迪士尼coupon
Disney online shop e coupon or $200 discount code?
係嘅好雞肋 (我覺得)
你睇下佢賣啲野咩價錢,二三百蚊買唔到啲乜
同埋佢啲錢應該唔可以用喺運費度,佢online shop 800蚊先免運,買唔夠800你要自己俾運費
除非係有小朋友,真係會買disney野啦……
係,已經做左,即袋利息
Online shop咋

揾笨,我放馬拉松要duffy仲好
Mox全港第一間,昨晚做左半年,都有4.65,利息即時收到🫡
上年嗰 300蚊 discount code,問齊身邊有小朋友嘅 frd 都冇人要,我唔係賣,係問佢地有冇野買可以俾 code 佢地,都冇人要
不過大家情況可能唔同,巴打你自己研究下 我唔啱用唔代表其他人都唔啱用嘅
活期黎
係咁嫁咩?
上次分行條友叫我轉到幾錢做幾錢
反正可以開幾個馬拉松戶口
岩岩上網問渣打cs,又話25-31號先開始拎得?
唔該巴打
唔要升級戶口黎講東亞算最高
係次次都要去銀行搞
其實而家活期咁高息 借錢賺息差好抵玩
於2024年1月25至31日期間,利是封換領只適用於上午11時後。數量有限,先到先得,送完即止。
* 如客戶合資格獲享利是封,可於成功開戶當日於分行領取。於網上開戶之合資格客戶須到分行出示成功開立指定戶口之確認電郵以換領利是封。於2024年1月25至31日期間,利是封換領只適用於上午11時後。數量有限,先到先得,送完即止。

25-31號有時段限制
閱讀理解咁勁得唔得
呢句係補充返25-31日有限制,唔係只限25-31日11點後先攞得
渣打香港:多謝您使用本行出糧服務!貴為特選出糧客戶,即日起至2024年1月31日,經SC Mobile App/網上理財以港元200,000或以上新資金設立6個月港元定期存款,可享4.40%年利率及迪士尼網上旗艦商店港元200電子現金券。受條款及細則約束。即上sc.com/hk/selected-TD-rates/ 了解詳情。上述定期存款年利率以本行2024年1月2日之年利率為例及只供參考。查詢/取消:2886 8868

垃撚圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞