揸柴油私家車真係好柒

90 回覆
21 Like 263 Dislike
對副引擎唔好呢
加埋香港人唔定期做service
118i
單車掛
如果香港有F150 Silverado 呢啲柴仔車仲正
F150 Silverado 大部分都行汽油架喎
柴油私家車,如果係完全針對私家車呢個市場做既連引擎都完全唔同款又點計?

我就揸過 GLS400d 同埋最頂版既 vito V class 300d,GLS 部柴油機既寧靜舒適性比好多汽油偈來得好,又有柴油機應有既 torque 用黎拖 caravan 一流,以 GLS 兩噸幾重行 50/50 motorway 仲可以有 32 UK MPG 已經非常理想

係香港啲人比政府玩既垃圾政策搞到好少知柴油車其實先係日常用車或搵食車最理想既 formula 咁解啫
係連登想點吹都得㗎啦
我話有架pagani都得啦
講車就要post埋車圖?
係咪所有車台開post都要貼埋自己架車圖阿?
唔駛po圖啦
但bmw邊一部講下都得呀嘛
俾我呢d柴撚見識下都好丫
真,揸bmw 柴仔,一同人講自己揸柴油私家車,啲人個個都話正喎,好力又平,而家想買新車都買唔到
原來歐洲 全部都係窮撚嚟
收到風樓豬其實揸牛肺柴仔
政府係咪已經ban 曬柴私嘅新車?
揸得柴油,10個應該有9個都入倉油
柴撚大部分都好閪又度宿
比你見識到都無用
個陣窮酸味 隔住mom都聞到
九唔搭八
理解能力0分
柴油咪冇稅囉
嚴格黎講係冇ban,只係將個排放標準訂到去一個冇車廠做到嘅標準

以前係行歐盟六期都重有車fit到,而家改咗做加州LEV二期標準,冇一間車廠有出呢個standard嘅右軚車,咪變相ban咗

中國香港嘅政府點解無啦啦要用美帝國嘅加州標準,我覺得好有可疑,國安使唔使查吓
私家車不嬲都係加州LEV
只係加州例再upgrade 左
2017年開始由 LEVII 升到LEV III, 全球無車廠出到

政府特撚登搵全球最嚴規例, 等啲車主要比6.06 智商稅
柴油無稅呀, 但係「窮酸」

樓豬以交稅為榮
最柒係啲撚樣
C220d改AMG
320D改M包圍碳纖鏡

又貼章搣章
柒撚到仆街

揸C220d 320D冇問題
係裝假狗先柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞