周杰倫出新歌

96 回覆
14 Like 6 Dislike
全世界係咪得香港人先鍾意慘情歌失戀歌?
真係好撚on9
壓力太大,港女太西
典型姐輪會用嘅Chord progression: FM7 E7 a7 C7/G C7
編曲固然一慣水準,但…
近年嘅歌真係冇心求其做出黎嘅感覺 完全feel唔到從前對音樂嘅熱誠(like雙節棍中段插入Mozart style piano interlude制做電影感式反差/三年二班加乒乓波聲做鼓/髮如雪3,4種唔同唱腔…)
回不到過去
藉口
藉口先係no.1
唔知點解有種hea9人交功課既感覺
首歌比其他人唱upload 十年都未必有十萬views
個假髮帶左廿年
唔會期望佢再突破或者出經典,出新歌都係向自己過去的高峰時期致敬者
人地幸福美滿點作失戀歌
係邊度可以睇到?
出D咁嘅歌 我真係寧願佢唔好再出新歌
呢個style都行咗十年
萎作都已經夠垃圾
點估到新歌喺垃圾層次係更進一步
個老撚土hi hat玩撚夠未,個黃雨勳係咪瞓撚咗十幾年
十幾年前hip hop已經玩爛嘅嘢仲繼續用,真係學啲大陸仔話齋就算呢種煤氣灶都out撚咗date啦

個結他tone同一開頭幾粒音仲以為要玩neo-soul,屌你原來嗰一小段直接copy and paste成首歌
仆你個街方大同李榮浩屎忽痕攞起支結他鳩jam幾吓都一定精彩過而家呢啲垃圾
唔係,應該係任何一位做到live show嘅session佬鳩jam都好過而家呢首垃圾
好似網上面啲免費beat
上網見好多人翻唱
原來隻歌好好聽......
特別係D 人用AI 25歲周杰倫再翻唱
eason chan 都都好好聽.....
冇特別
真係好似上網是但搵個type beat 交貨咁
佢啲柒頭fd除痴埋周杰倫到
重有咩好做
一如既往地唱歌聽唔到歌詞係乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞