鐵板神算/鐵板神數

28 回覆
0 Like 3 Dislike
上網睇鐵板神算嘅comments 一係話準到不得了,亦都有啲人話係一門精密嘅騙局。有冇巴絲打試過用鐵板神算占卜?相比起八字,紫微斗數 etc有咩唔同?測出黎嘅內容準唔準確?
睇陳康泰,超準
睇過一次鐵板神算 講過往既野好準
但將來既野而家睇番炒晒車
巴打可唔可以講多少少?係唔係分左大中細批,同埋批一世?
你睇邊個?方紀然,定江靜川?
6800蚊已經包一生已經足夠有如,佢定你出世時間刻分,可以準確講到目前你狀況係點,好神奇。
係真唔係,咁誇?
講出目前狀況有咩意思
可能算之前填form自爆晒
你試下咪知,依家出名d所謂神數師傅,老一輩我唸得番陳康泰,佢都就黎七十,真係有料到,相反後生果批,方、然。江,川。名過其實。無咩料到。
我去到佢office先比八字
長沙灣既係 都有d名氣
曾?
聽講收費好平,準唔準就要睇過嘅人先知
食鐵板和牛,好過比人坤,
你唔使比八字,我已經知你賤命一條,
聽日記得繼續返工呀
係佢啦

都係果句,以前好準,講到呢一刻都好準,連女朋友屬咩都UP得出,但將來就唔知啦
信既都on9
點解有紫微斗數唔睇,有八字唔睇,有奇門唔睇
係都要睇一D爭議極大既算術?

「鐵板神數」的「大師」們最喜以「鐵板神數」騙財,因它故作神秘,又謊稱可以推算出父母及兄弟姐妹的生肖。它的理論是同年同月同日同時同分鐘出生的人,父母及兄弟姐妹的生肖是一模一樣。它的所謂「考時定刻」會以「射覆」及「套口供」讓被算者自己透露出父母的生肖而不自知,因此不懂者會被騙而終身不知。王亭之先生亦曾略揭「鐵板神數」的騙術,但他說不想打破不學無術之人的飯碗。

誠如王亭之先生所言「鐵板神數」由清朝騙到現在,真是可悲!

https://ziweifatestudy.blogspot.com/2018/02/blog-post_23.html
所以想搵啲已經睇左嘅人,睇下講佢地將來果部分準唔準
倪匡算過話
過去極準

未來唔準,模稜兩可
如果想比較準確地知道未來嘅事,有咩占卜術可以選擇?
邊有呢d
所有人都話
佢講返你六親背景好準

發生咗嘅事唔駛佢講我都知啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞