Mandy Lieu 周焯華昔日半山億元愛巢疑似曝光 大床天花有大鏡 床邊就有浴缸

23 回覆
0 Like 5 Dislike
太陽城集團前主席、綽號「洗米華」嘅周焯華,因涉及在內地開設非法賭場等近3百項指控,前年11月被澳門司警拘捕。澳門初級法院今年初對案件進行判決,裁定周焯華創立及領導犯罪集團、不法經營賭博及詐騙等罪成,判監18年。

周焯華當年成為新晉娛樂大亨,不過最哄動莫過於已婚嘅佢同混血model Mandy Lieu(劉碧麗)嘅一段情。近日有地產經紀聲稱喺當年洗米華同Mandy喺半山嘅豪宅愛巢拍片介紹,原來呢個價值過億嘅單位已經成為銀主盤。

片段所見,呢個面積超過2000平方呎嘅單位,一入門口就有私人升降機大堂,可見氣不凡。單位原本三房間格,但原業主將全屋打通,加上近乎全屋都係落地玻璃,空間感十足之餘仲可以飽覽維港及半山景致。而飯廳大到可以放到6人大餐枱,再加個內藏鋼琴嘅入牆柜。介紹單位嘅經紀不時盛讚原業主識得享受生活,因為屋內音響以至家電都係名牌貨。

間屋最正嘅應該係主人房,King Size大床上面嘅天花有塊鏡,後面嘅旋轉大梳化對正嘅天花都有塊鏡,你懂的。床邊就有個浪漫大浴缸,仲有設有蒸氣房嘅套廁,既浪漫又豪華。片尾經紀指原業主2014年以9100萬元買入單位,而家成為銀主盤放售。經紀話自己冇資格評論佢地嘅愛情故事,但就認為女方喺男方出事後,願意交出單位俾男方還債,認為係「有情有義」。有報導指,Mandy將當年獲贈嘅西半山豪宅作為債務嘅抵押品,未知同周焯華有冇關。

2014年周焯華同 Mandy Lieu撻著,更爆嘅係Mandy 同洗米華嘅正室Heidi(陳慧玲)幾乎同時傳出懷孕。2015年中,Mandy喺英國誕下女兒,冇耐Heidi亦都為華哥誕下細女。同年年底,洗米華同Mandy公開拖手現身,有傳Heidi決定退出三角關係。

正當外界都認為Mandy「贏梗」之際,洗米華同Heidi關係卻突然好轉,華哥更曾公開表態「周太只有一個」!但係洗米華同Mandy仍未斬纜,甚至繼續「造人」,生咗2女1子。到2019年,有報導話Mandy得到3億「分手費」,帶埋仔女喺英國生活。Mandy喺當地開設莊園,並創立有機健康食品品牌,兼且為雜誌寫專欄,轉型做健康家庭系KOL。

洗米華太太Heidi近年生活變得低調

而得到「最後勝利」嘅Heidi,即使夫婿入獄但風采依然,早前佢出席澳門友人飯局照片曝光,見到Heidi繼續容光煥發。早前Heidi更練出驕人健美身材,但個人IG則已設為私人帳戶。

https://hk.news.yahoo.com/mandy-lieu-%E5%91%A8%E7%84%AF%E8%8F%AF%E6%98%94%E6%97%A5%E5%8D%8A%E5%B1%B1%E5%84%84%E5%85%83%E6%84%9B%E5%B7%A2%E7%96%91%E4%BC%BC%E6%9B%9D%E5%85%89-%E5%A4%A7%E5%BA%8A%E5%A4%A9%E8%8A%B1%E6%9C%89%E5%A4%A7%E9%8F%A1-%E5%BA%8A%E9%82%8A%E5%B0%B1%E6%9C%89%E6%B5%B4%E7%BC%B8-054113875.html
Mandy Lieu個中文名原來咁老土
Mandy曾被指中文名稱為「劉碧麗」,但她於媒體表示,自己沒有正式中文名稱,「劉碧麗」只是網絡上有人為她起的中文名,後誤傳太廣才接受了此名字。
白人老豆喺佢未出世就走咗佬。呀媽就無業。細佬係同母異父。

咁命苦,邊有人幫佢改個好名。
個豪宅幾靚都冇用啦,上手入獄十幾年風水咁差
辛苦錢
天花有大鏡,做愛嗰陣向上望
mandy好鐘意anal sex
大床同埋圓形梳化天花都有鏡,好撚識玩
富貴炮房
好旺嫁
風水野啦擺明
heidi正好多,想屌佢多啲
床有有鏡 係咪D片 一路推車一路影
睇吓自己點畀鬍鬚仔屌
好恐怖啫
天花板大鏡
King Size大床上面嘅天花有塊鏡

真係好撚識玩

間房算唔算莞式設計
柒咁多
東莞桑拿房格局
酒池肉林
唔知有冇model仔爆下料
真,點會命苦佢老豆一早基因扶貧賜左寶貴既上等白人基因畀佢
講真洗米哥色play
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞