IZ*ONE曹柔理以外討論區(142) 彩演1st FM即將開賣!恩妃越級挑戰日本電影女主角!

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
又係佢兩個拍拖

幼之巨人
好瘦
貨架咁高
簽專係咪冇乜人有興趣
大家都係想要特典小卡😂😂😂

我喺鴨whatsapp group問
300幾人冇一個人答
我最後去埋台灣fans IG page問,
又問咗代購,都係冇人答到我

最後我自己打去銀行問,兼搵朋友幫手用唔同嘅HK issued Cards試買核證,結果係:

Eximby支付系統應該Block咗全部HK issued嘅卡,唔知幾時開始,都唔知會去到幾時。

喺Mwave買嘢,一係要韓國本土卡,一係要香港以外嘅信用卡。除非你用海外版Mwave硬食佢46鎂嘅國際運費,但我冇試海外版係咪接受HK issued credit card。
我諗大部人人都係得香港信用卡?

而家佢Mwave用緊嗰個Eximby支付系統疑似block曬所有HK issued card

我收到埋sms on off code入咗先話fail
銀行客服話佢地系統機記錄冇顯示過有block any payment 所以係Eximby rejected HK cards

點解要用韓網係因為集運平好多
而韓國集運一定要經韓國網
最後用英國卡買咗了
係 海外飯要買mwave碟就要用海外網果邊硬食佢運費
所以依家普遍d飯情願去抽fs/vc順便有簽碟同小卡而唔太想幫襯mnet
因為鴨差唔多每個月都開fs,實有機會中
所以冇乜人答你關於mnet簽碟係正常嘅

諗緊整合返個鴨post
但又唔係好想另起爐灶
主要係驚得我自己一個搞
我覺得比起post news
最重要係俾一個人盡快入坑
要好helpful咁令佢感受到飯圈有愛
一齊好團結咁撐起自己idol
而唔係所有嘢都要自己慢慢摸索
我見身邊朋友嘅飯圈係超級helpful
乜問題都會詳細解答,答到你怕佢咁好心
人係懶嘅,天下Idol 同團何其多
好似大學hall promote咁
人地氣氛好啲就被扯咗過去的了
唔怪之得啦,我就係好奇點解可以得我遇到呢個問題 好想呢啲資訊流通啲,as a newbie成個過程好似大學轉科咁,我真係極度一頭霧水,唔想其他人要經歷返我呢啲麻煩

最大問題係Eximby block咗HK issued card啫係香港人係冇得用韓國集運去避國際運費,但其他國家係可以
唉屌其實都係
我都係鍾意鴨先搵連登
結果得izone帖😂😂😂
隔離兩個係保鏢?

話說多數買幾多隻可以抽中fans meeting?
金碟
...有冇互動
睇嚟冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞