蓮ノ空女学院スクールアイドルクラブ討論區 月火水木金土日 毎日がHoliday

124 回覆
5 Like 6 Dislike
花車
4人歌變6人
侵埋mcp一齊deepness
咁之前就唔好搞咩畢業回
嚇死人
神戸code爆晒
好耐冇睇lovelive
最近係youtube music 聽到Holiday∞Holiday, 俾左個LIKE

其實Superstar 第二季一加新人我就棄左
之後一話都冇睇過

點知呢度都玩二變三
咩料
可以唔駛入坑
https://youtu.be/XYKceXnAFpQ
除咗Holiday外依首都好正

今日加人反而幾期待如果下年真係有真畢業
喊到七彩嘅場面
都係Holiday 最好聽同最易上腦
又有呢個POST 標題神歌詞
月火水木金土日 毎日がHoliday
可以無限LOOP了
-----------------------
初代μ's 有人畢業就要全體解散
我想問CB紫毛畢業走左
可以點玩落去?
紫毛(CV)->X毛(同CV)
咁啱路過見到個post 見到咁啱今日係104期第一次fes live就第一次入嚟留言

由上年Dream Believers release event開始
蓮最吸引我既地方就係3隊unit各自既曲風差異之後先再引伸到fes live同現實live上編舞同各種互動
講真到104期會加人其實就一早預咗而故事上亦有小量鋪排
而4月之前好多人既擔心都係リンクラ上既系統轉變多過加人
但係估唔到係沙知仙貝畢業半個月同時係2nd live前一個星期既withmeet會忽然空降3個新人直接入隊 然後先比返個故事你去睇返個過程
完全理解唔到點解唔係4月頭就已經開始更新定個故事比大家打定個底先

三隊unit加人係唔理故事編排上影響最細既就一定係みらぱ 剩低既ドルケ同スリブ真係唔敢想像
歌曲上既問題我諗好多人都get到唔洗點講 但係現行既catch copy除咗みらぱ之外應該係冇可能直接套用到落去做3人版 姐係又要砍掉重練重覆返せーはす最開頭做過嘅嘢

新既3首unit歌聽完之後 係好聽既但真係冇左個特色係度 不過始終都仲係第一首歌同埋要睇埋fes live點演繹先比到結論我
不過講真就算幾接受唔到都好 都係會睇到102期生迎接4度目の桜先再諗去定留結果都係比營運計好哂

理性講完野之後就想發下癲
雖然lovelive個營運廢唔係第一日既事但都唔係咁撚離譜吧 手牌咁撚靚都可以打成咁
係全國大會你夠膽玩3隊合體唱Lttf咁撚破格 依家竟然唔反傳統開多一隊而係直接空降
姐係唔係話唔比加人 但唔該睇返蓮個concept係點先好加啦 依家搞到第一年既故事入面好多感動位都變哂笑話
就算係虹咁玩solo idol 個邊加人都唔會係忽然就入隊同郁現行既unit啦 有冇鋪排咁去加入個觀感真係差好遠

依家剩係希望今晚fes live真係唔會出現3人版Reflection in the mirror
同埋神戶唔該最後唱多次眩耀夜行同希望的プリズム 反正之後都要讓路比3人曲 唔差在唱多次吧
reflection in the mirror都肯定唱硬,不如諗唔好出現3人版 sparkly spot(傳統曲)好過
變得3人unit開始已經預咗會郁啲傳統曲,反而係希望佢哋自己作嘅歌唔好咁快郁(eg 水彩世界、AWOKE)
https://www.youtube.com/live/sss8rwqz5nI?si=9-07PCnwuIFjlcZh

今晚香港時間7點有第一次9人嘅角色live, 有興趣可以睇下
睇埋先決定接唔接受到新3人unit, 雖然就算接受唔到都係要繼續睇
我都想聽live版眩耀
但千葉兩日都冇唱,又去唔到神户

我估unit曲應該唔會改3人版,反正佢設定上都要新人慢慢練
如果改咗3人版就真係
証明個營運都係改不了吃屎

同埋好似設定上蓮ノ空傳統上係得3個units,所以唔會加
係一直都係呢3個unit 所以先會有傳統曲
都係見佢之前啲故事又敢反傳統玩到咁大先估會有機會開新unit
結果都係冇 仲要加人加得咁差
燈中reflection同sparkly spot

真係好on9
加人都算 搞舊歌真係dllm
係日本有冇炎上?
Identity lost its identity
Bpm快到かんかん斷氣咁濟
本來肯改歌唔喺就咁改動作喺有誠意
但喺Remix得咁難聽就幫唔落
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞