唐詩詠見證(馬國明)湯洛雯蘇梅島婚禮 回港繼續封嘴「我哋唔講得」

9 回覆
4 Like 3 Dislike
藝人馬國明與湯洛雯昨晚於泰國蘇梅島舉行婚禮,多位圈中好友唐詩詠、林子善、胡鴻鈞、黎諾懿、高海寧等都有親赴現場恭賀一對新人。據知,現時一對新人仍於當地享受蜜月婚期,稍後才會返港,但詩詠由於後日(16日)要出席公開活動,故今日已迅速飛返香港,而同行的還有林子善及其太太。

身為「鐵馬家族」成員的詩詠及子善今日下午四時許現身機場,戴上黑超的詩詠繼續「封口」,對婚禮的過程及細節都沒有透露。當記者問好不好玩、邊個姊妹接到花球時,她都沒有回答,問到「二哥」馬國明於現場有否感動落淚時,詩詠笑謂:「你知㗎啦!呢啲我哋唔講得。」

有份出席婚禮的黃嘉樂,透過社交網分享婚禮行程的相片,見他與唐詩詠、林子善夫婦在泳池嬉水,見當地天氣晴朗令人心曠神怡,他開心表示:「最sweet最完滿嘅生日,滿滿美好嘅回憶。幸福感滿滿,多謝大家,鐵馬家族去旅行。」

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20231214/mobile/bkn-20231214220157155-1214_00862_001.html

Ps私心都係覺得馬明詩詠襯d
當初覺得馬明同死肥湯大纜都扯唔埋
點知原來17年都幾黑暗風嘅《心理追兇Mind Hunter》段「人鬼情未了」(死肥湯個角色一早死q咗,仲係劇中隱藏主線)一早拉咗佢地紅線
卒之同詩詠始終都只係哎喲兄妹
唐姨
雙層牛肉巨無霸
佢同曾華倩最襯囉
其實到底係想高調定低調結
你話低調,之前又係噉出通稿
你話高調,個婚禮又走去外地又保密
高調地扮低調
搏多d人八掛
係條肥婆想高調
馬明臨老入花叢,失敗
詩詠同馬明點襯
佢擺明鍾意fuck boy播種撚
例如崔建邦 洪永成
召喚鄭嘉穎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞