32歲女港鐵車廂內遭非禮 警方拘捕70歲男子

115 回覆
149 Like 7 Dislike
啊伯獨居無人照顧,依家排Fast Pass
劉馬車27歲衰幾次非禮先坐十幾日監
阿伯70歲最多咪判下守行為
女權禍害metoo
如果冇乜事
女人真係唔洗花心思扮咁靚
留返有需要打扮既場合先啦⋯⋯

搭個車都遇到呢啲情況
好麻煩
女人9叫非禮已經唔洗證據都屈到入罪啦
女拳天下
因果報應
連登女權撚黎黎去去都係果兩個point

冇證據點拉?
有人貼d case係單憑女方口供就告得入 就問非禮要點證明? 係人地摸你之前預先拎定手機出黎影低佢? 要真憑實據先可以告非禮會令女性失去受法律既保護

逢親同非禮有關既po都係拗依兩樣野 講極都唔厭
https://www.info.gov.hk/gia/general/199907/07/0707215.htm

以下為律政司司長梁愛詩今日(星期三)在立法會會議上動議二讀《1999年證據(修訂)條例草案》致辭全文。

主席女士︰

我謹動議二讀《1999年證據(修訂)條例草案》。

條例草案的目的是廢除性罪行案件必須有佐證支持,或由法官警告提醒單憑一名證人的無佐證證據而把被告人定罪的危險的正式證據規則。

條例草案廢除性罪行案件的佐證規則後,將可解決性罪行案件的證據和其他類別案件的證據處理不同的問題。由於性罪行案件的受害人大多是女性,條例草案亦可作為一項積極措施,消除婦女在法庭作證時間接遭受的歧視。我相信這項措施會鼓勵性罪行的受害人挺身而出,舉報這類罪行和出庭作證。
通常70歲係唔會判坐監。。。但係呢啲老淫蟲就真係要坐坐
米就係吊金龜先至着到鬼火咁靚囉。。。其他時候根本連妝都唔化啦
香港+1
死廢老
我朋友話佢姨媽
話以前俾人非禮過好多次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞