葉劉:街上已經沒人!延長至午夜12時「已完全沒用」!

29 回覆
17 Like 2 Dislike
葉劉批評延長投票時間完全沒用 對故障極度遺憾

葉劉淑儀晚上繼續在杏花邨為新民黨候選人拉票,她接受訪問時回應電子選民登記冊系統故障,稱選管會將投票時間延長至午夜12時「已完全沒用」,因街上已經沒人,而且下微雨,他們都不敢使用揚聲器,以免騷擾市民,批評措施無幫助之餘,亦令晨早5、6時便開始助選工作的義工好辛苦。她認為,新民黨選情很受影響,對此表示極度遺憾,「因為我哋嘅票係中產票,唔係組織票,好多中產幫我哋嘅都係10點半前食完飯,返到屋苑投票,咁又落雨又輕機,有啲無興趣,有啲仲好嬲添,我哋好難叫返人出來,所以我覺得我哋好受打擊」。

葉劉淑儀晚上繼續在杏花邨為新民黨候選人拉票,她接受訪問時回應電子選民登記冊系統故障。(新民黨提供相片)

表明會質詢政府「花咁多錢宣傳竟然輕機,金錢浪費咗」

她稱,有選民到達票站後,因投票不果而無奈離開,曾經請求選民再回來投票,「我哋不斷鞠躬請佢咃返來,有啲都唔願返來返到屋企,因為我哋嗰啲唔係組織票,係中產票,所以我哋好擔憂,輕機呢樣嘢對我哋新民黨影響好大」。她表明,一定要就事件在立法會質詢政府,「花咁多錢宣傳,而臨門一腳竟然會輕機嘅,金錢浪費咗」。被問到是否認為當局可以有更好方案,葉劉淑儀稱最好不要壞機。

原文網址: 區議會選舉|葉劉轟投票加時完全無用 田北辰、湯家驊批影響選情 | 香港01 https://www.hk01.com/article/970196?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
如果投票日長達一星期會唔會高d投票率?
今次投票率低只係機器故障
一定唔關選民意慾事
姐姐個樣好好笑
唔知點解諗起佢
有乜撚好擔心
投票率低難睇d姐
都做撚硬架啦
郵寄投票喇
叫郵差上門收票
應該改用持續投票,動態當選,即係隨時都可以投票,每日結算最高票嗰個當選,做一日議員
被問到是否認為當局可以有更好方案,葉劉淑儀稱最好不要壞機。

以為做過高官嘅姐姐會有咩好橋
姐姐:屌你俾我瞓啦,無啦啦又要我拉多個半鐘票
隨時要重選
仲以為姐姐個moon係由治及興
你覺得無用 咁係因為你悲觀!

但呢d事會發生其實好痴線
姐姐猴住超超個位咁多年,今次仲唔落井下石?

港大美女2000年已經係保安局局長,當時比卡超只係一隻警犬,位居佢嘅下面嘅下面嘅下面嘅下面… x 10(咁上下啦)…
笑下啦姐姐樂觀啲
你咁撚悲觀咁係因為你睇唔撚到條街冇人同埋冇人投票既好處,懂嗎
直接用SMS投啦
投民建聯都唔投你新民黨啦
雖然你啲圖有好多正評
但係你估你真係連登女神咩
唔洗返工咩
以為仲有夜繽紛..................
究竟仲要mark大眼講大話幾耐
以為番號:IP-1057
ig成日碌到佢
明明有人投喎,個fd數住佢個票站有4個加時賽入球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞