汪 明 荃 穿 露 肩 裝 表 示 : 大 家 鍾 意 ,我 就 着 黑 絲

78 回覆
130 Like 14 Dislike
慎入
屌又嚟
樓主到底私藏咗汪阿蛆幾多張J圖
放哂出嚟未
樓主到底私藏咗汪阿蛆幾多張J圖
放哂出嚟未

巴打
好掛住你post
秋仔你過一過黎

永久收藏
汪明荃話「熱咖啡look」隨時再現 汪阿姐:大家鍾意就著

阿姐即場示範新唱腔,感覺refresh。

阿姐嘅話梅咀好趣緻呀~~

汪明荃今年入行50周年,她將會在8月尾舉行演唱會。日前她與今次演唱會的歌曲監製趙增熹一起上TVB節目《今日VIP》,大講50周年演唱會將會有甚麼搞作。汪阿姐一直都精益求精,所以趙增熹講起同阿姐練歌,要特意去搬自己心愛的鋼琴到對方的排練室,事關阿姐表示:「可能歌手們練歌嘅時間比較多,但我又百足咁多爪。而家我又唔鍾意用MMO去練歌。」可見阿姐日理萬機之餘,凡事都想做到最完美,趙增熹都願意出手配合。

熹哥,本人謹代表明荃之友會感謝你,辛苦你了

阿姐唱歌唱足50年,所以她都想改變一下套路。她就跟趙增熹學唱歌,還講到研究了新唱腔。「喺佢(趙增熹)度學,學得好開心。有陣時我覺得自己咬字咬得好正,佢就教我有啲音唱得歪啲。雖然有啲歌係經典,都根本冇得變,但有啲歌都會因為歷練,唱法都會有啲唔同。」其後汪阿姐說即席哼幾句《萬水千山總是情》,「DA LA DA DI DA LA DI DA…」可能未有配樂,所以聽落好像沒有分別,可能到時演唱會的新唱法會讓大家眼前一亮呢。 除此之外,汪阿姐都發覺得50年過去,有些歌當年定得太高,練歌、編曲時就要降Key,不過點都好,一定有大把人聽嘅。

沒錯!!!!首 明荃皇后 咁高嘅key handle 到
降key 一定冇難到

§ 力求進步阿蛆亦不斷擴濶自己既高音域,以特殊共鳴部位發聲的技巧、巧奪天工的天籟唱腔,不但穩固咗阿蛆近半世紀於樂壇殿堂級之江山地位,更將自己的唱藝事業邁向另一高峰!

50年來,不單阿姐的唱功是重點,魚網絲襪更是她的標記。問到會否在演唱會以這個look重現,阿姐笑言不知道,但如果有都會著。不過後來講到阿姐並不特別喜歡「魚網絲襪look」:「其實當時設計咗,冇話特別鍾意。後來反應好好,見大家都鍾意嘅話,就著喇。」 可能今次演唱會都有機會重現!不過69歲的阿姐,仍然有勇氣著魚網絲襪,真係好難得!畀啲掌聲阿姐!

唔知阿姐會唔會有

多謝大家支持
唔知呀蛆有無俾人中出過呢
點解我竟然會睇晒成個post.......

我都係

證明身體是誠實的......
原來我哋咁重口味
比家英哥食左 喊死我
點解我竟然會睇晒成個post.......

我都係

樣子巴打
比家英哥食左 喊死我

Only youuuuuu~
如果樓主一次過放晒D私藏,我部機load到hang機都得。
新一代樣子巴打
屌d腳圖係咪改過嫁
咁撚短既

支持阿姐
睇到我扯哂旗,係街都要即刻搵公廁打飛機
驅風無得頂
你地係咩呀。。。。
汪阿蛆 啪啪啪
汪阿蛆 啪啪啪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞